Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z warzyw

Szczaw solony na zimę

Czas 35 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1 kg szczawiu
2 dag soli

Szczaw solony na zimę - sposób wykonania:

Przepis na szczaw solony na zimę: Listki szczawiu bez szypułek należy zemleć w maszynce (lub bardzo drobno posiekać). Następnie dodajemy sól i dokładnie ze sobą mieszamy.
Tak posolony szczaw przekładamy do słoiczków i zamykamy. Należy pasteryzować przez około 20 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

mewa80 | 05-07-10 | Czytano: 11955 razy | komentarzy [1]
Szczaw solony na zimę komentarz



Opinie i komentarze na temat Szczaw solony na zimę kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

1 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Szczaw solony na zimę prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
szczaw solony
2010-07-31 22:25

umyty szczaw kroję (może być grubo),ubijam aż puści sok.
Wkładam do słoiczków i pasteryzuję.Nie solę.Przechowuje się doskonale.

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje