Strona główna >> Dania główne >> Drób

Sznycle z indyka w śmietanie

Składniki:

1/2 kg piersi z indyka
30 dag pieczarek
250 ml gęstej śmietany
4 łyżki oleju do smażenia
1 łyżka mąki pszennej1
2 łyżki przyprawy kuchennej
sól, pieprz

Sznycle z indyka w śmietanie - sposób wykonania:

Z mięsa wykroić 6 sznycli. Posypać przyprawami. Kłaść na rozgrzanym oleju, smażyć na średnim ogniu na złoty kolor przez 5 minut. Dodać cebulę i poddusić około 3 minut. Następnie dodać pokrojone w plastry pieczarki i dusić około 10 minut. Dodać przyprawy i doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać śmietanę i dusić na wolnym ogniu około 5 minut.

Podawać z ryżem lub ziemniakami.


Prześlij przepis

Kamiś | 27-08-08 | Czytano: 58141 razy | komentarzy [3]
Sznycle z indyka w śmietanie komentarz



Opinie i komentarze na temat Sznycle z indyka w śmietanie kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

3 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Sznycle z indyka w śmietanie prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
Tytul
2008-08-28 10:15

to w koncu co to ma byc sznycle z indyka czy z kurczaka bo

w skladzie jest kurczak a w tytulu indyk

Autor
Z indyka
2008-08-28 10:25

mała pomyłka, już poprawione, ale jak zrobisz z kurczaka

to bedziesz miał sznycle z kurczaka . Pozdrawiam i zachęcam do dodawania własnych domowych przepisów

Autor
Tytul
2009-09-13 13:45

a co z tą łyżką maki

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje