Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Wegetariańskie

Szparagi pod beszamelowa pierzynką

Czas 25 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1 kg szparagów
sól, cukier, łyżeczka masła
10 dag żółtego sera
tłuszcz do formy

Sos:
pół szklanki śmietany
pół szklanki mleka
2 łyżki wywaru ze szparagów
2 żółtka
łyżka masła
łyżka mąki
sól, pieprz

Szparagi pod beszamelowa pierzynką - sposób wykonania:

Szparagi gotujemy 10 minut w wodzie z dodatkiem cukru, masła i soli, na półtwardo. Chłodzimy.
Na maśle smażymy mąkę ale tak by się nie zarumieniła, dodajemy mleko, gotujemy gdy zgęstnieje dodajemy przyprawy i śmietankę oraz rozmieszane w wywrze ze szparagów żółtka, zestawiamy z ognia i dokładnie mieszamy.

W naczyniu nasmarowanym tłuszczem układamy szparagi, zalewamy je sosem i posypujemy serem. Zapiekamy 10 minut w 180 stopniach - aż ser się zrumieni. Podajemy natychmiast po wyjęciu.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
Polecamy poradnik: Przepisy wigilijne diety Dukana


Prześlij przepis

mewa80 | 18-06-10 | Czytano: 8068 razy | komentarzy [0]
Szparagi pod beszamelowa pierzynką komentarz



Opinie i komentarze na temat Szparagi pod beszamelowa pierzynką kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Szparagi pod beszamelowa pierzynką prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje