Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Szparagi z szynką i parmezanem

Czas 30 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

pęczek szparagów białych
sól, szczypta cukru
parmezan
szynka parmeńska
masło do smażenia

Szparagi z szynką i parmezanem - sposób wykonania:

Ze szparagów usuwamy zdrewniałe końce - odłamujemy lub odcinamy - związujemy nitką bawełnianą i wrzucamy do osolonego wrzątku z dodatkiem cukru, tak aby główki wystawały ponad poziom wody (najszybciej się gotują). Szparagi gotujemy al-dente. Szynkę podsmażamy na maśle, dodajemy szparagi, przesmażamy, wyjmujemy na talerz, posypujemy płatkami parmezanu.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 21-05-12| Czytano: 3834 razy |komentarz [0]
Szparagi z szynką i parmezanem komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz