Strona główna >> Dania mączne >> Pizza

Tarta z fetą i pomidorami

Składniki:

Ciasto na tarte klasyczna

Farsz:
3 pomidory
kostka sera feta
czarne oliwki (ilość wg gustu :))
3/4 szklanki gęstej śmietany
2 jajka
sól, pieprz, oregano,
bazylia świeża

Tarta z fetą i pomidorami - sposób wykonania:

Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry, 3/4 fety kroimy w kostkę, 1/4 zostawiamy, śmietanę miksujemy z jajkiem i dodajemy pokruszoną pozostawioną wcześniej fetą.
Masę śmietanową doprawiamy solą (delikatnie gdyż feta jest słona) pieprzem i oregano.
Na podpieczonej tarcie układamy pozbawione skóry i pokrojone w dość grube plastry pomidory, pokrojoną fetę, obsypujemy oliwkami i zalewamy to wszystko przygotowaną śmietaną, zapiekamy przez około 40 minut w temperaturze 200 stopni C. Po upieczeniu dekorujemy listkami bazylii.


Prześlij przepis

mewa80 | 11-05-10 | Czytano: 17465 razy | komentarzy [0]
Tarta z fetą i pomidorami komentarz



Opinie i komentarze na temat Tarta z fetą i pomidorami kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Tarta z fetą i pomidorami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje