Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |

Gołąbki bez zawijania Tytul
Szybki gołąbki gotuję od ponad 8 lat. Powyższy przepis jest mocno zmodyfikowany i odbiega od pierwowzoru. Do tej ilości ...
| 2014-09-14 14:31 |

Chleb Dukana wersja II Tytul
drożdży nie wolno,zresztą i tak nie ma tam glutenu dlatego nie rośnie
mielenie otrąb to ich kastracja ,nie spełni...
| 2014-09-12 16:26 |

Placuszki z jabłkiem Tytul
Te placuszki są rewelacyjne! Po prostu świetne!...
| 2014-09-09 11:22 |

Naleśniki z serem na słodko 100 %
zawsze korzystam z tego przepisu (!) robie z trzech proporcji, smazę i do zamrazalnika.Dzięki za przepis, bo kiedys słab...
| 2014-09-05 17:06 |

Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |






Strona główna >> Dania mączne >> Pizza

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Tarta z fetą i pomidorami - składniki:

Ciasto na tarte klasyczna

Farsz:
3 pomidory
kostka sera feta
czarne oliwki (ilość wg gustu u?miech)
3/4 szklanki gęstej śmietany
2 jajka
sól, pieprz, oregano,
bazylia świeża

Tarta z fetą i pomidorami - sposób wykonania:

Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry, 3/4 fety kroimy w kostkę, 1/4 zostawiamy, śmietanę miksujemy z jajkiem i dodajemy pokruszoną pozostawioną wcześniej fetą.
Masę śmietanową doprawiamy solą (delikatnie gdyż feta jest słona) pieprzem i oregano.
Na podpieczonej tarcie układamy pozbawione skóry i pokrojone w dość grube plastry pomidory, pokrojoną fetę, obsypujemy oliwkami i zalewamy to wszystko przygotowaną śmietaną, zapiekamy przez około 40 minut w temperaturze 200 stopni C. Po upieczeniu dekorujemy listkami bazylii.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz