Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
Very nice site!...
| 2015-03-01 19:05 |

ikonka Komentarz Tytul
super przepis - pizza wyszła - w 5 min zniknęła , taka jest przepyszna!...
| 2015-03-01 13:19 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |
 






Strona główna >> Dania mączne >> Pizza

Tarta z fetą i pomidorami

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Tarta z fetą i pomidorami - składniki:

Ciasto na tarte klasyczna

Farsz:
3 pomidory
kostka sera feta
czarne oliwki (ilość wg gustu u?miech)
3/4 szklanki gęstej śmietany
2 jajka
sól, pieprz, oregano,
bazylia świeża

Tarta z fetą i pomidorami - sposób wykonania:

Tarta z fetą i pomidoramiPomidory sparzamy, obieramy ze skóry, 3/4 fety kroimy w kostkę, 1/4 zostawiamy, śmietanę miksujemy z jajkiem i dodajemy pokruszoną pozostawioną wcześniej fetą.
Masę śmietanową doprawiamy solą (delikatnie gdyż feta jest słona) pieprzem i oregano.
Na podpieczonej tarcie układamy pozbawione skóry i pokrojone w dość grube plastry pomidory, pokrojoną fetę, obsypujemy oliwkami i zalewamy to wszystko przygotowaną śmietaną, zapiekamy przez około 40 minut w temperaturze 200 stopni C. Po upieczeniu dekorujemy listkami bazylii.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 11-05-10 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz