Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Tort bezowy tort bezowy
Idealnie! Właśnie szukam pomysłu na tort urodzinowy dla męża:) A co więcej niedawno udało mi się zrobić piękne bezy.
| 2014-11-19 22:25 |

Ciasto Prince Polo Tytul
przepis jest sprawdzony i te składniki które sa podane zdecydowanie wystarczą :)...
| 2014-11-18 12:03 |

Zupa ogórkowa (tradycyjna) mniam
Po to smazymy na masle by powstala zasmazka 3stopnia. By polaczyc make z tluszczem. Tak samo sie robi do ziemniaczanej i...
| 2014-11-18 9:43 |

Ciasto Prince Polo Tytul
Czy nie potrzeba nic mąki, nie chciałabym 2 razy próbować? Myslę o cieście na spód....
| 2014-11-17 23:07 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Rodzaj sera nie wpłnie znacząco na jakość i smak potrawy....
| 2014-11-09 19:21 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Mam pytanie w składnikach napisano ze potrzebujemy ser mozarella natomiast w przepisie napisano ze posypać żółtym serem ...
| 2014-11-09 13:09 |

Rurki z kremem Ewy Wachowicz Tytul
robie krem z tego przepisu ale dodaje wiecej maki ziemniaczanej i zwylkej i jest super
...
| 2014-11-08 12:14 |

Jabłka pieczone z konfiturami Tytul
Alkohol podczas pieczenia potrawy wyparuje pozostawiająć smak i aromat....
| 2014-11-08 11:37 |






Strona główna >> Dania mączne >> Pizza

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Tarta z fetą i pomidorami - składniki:

Ciasto na tarte klasyczna

Farsz:
3 pomidory
kostka sera feta
czarne oliwki (ilość wg gustu u?miech)
3/4 szklanki gęstej śmietany
2 jajka
sól, pieprz, oregano,
bazylia świeża

Tarta z fetą i pomidorami - sposób wykonania:

Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry, 3/4 fety kroimy w kostkę, 1/4 zostawiamy, śmietanę miksujemy z jajkiem i dodajemy pokruszoną pozostawioną wcześniej fetą.
Masę śmietanową doprawiamy solą (delikatnie gdyż feta jest słona) pieprzem i oregano.
Na podpieczonej tarcie układamy pozbawione skóry i pokrojone w dość grube plastry pomidory, pokrojoną fetę, obsypujemy oliwkami i zalewamy to wszystko przygotowaną śmietaną, zapiekamy przez około 40 minut w temperaturze 200 stopni C. Po upieczeniu dekorujemy listkami bazylii.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz