Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania mączne >> Pizza

Tarta ze szpinakiem i serem pleśniwoym

Składniki:

Ciasto na tartę wg przepisu ogólnego.
Farsz:
opakowanie szpinaku mrożonego
masło
kostka twarogu
20 dag sera z niebieską pleśnią typu Lazur
szklanka śmietany
2 jajka
sól, pieprz,tymianek

Tarta ze szpinakiem i serem pleśniwoym - sposób wykonania:

Rozmrożony szpinak dusimy na patelni na łyżce masła, doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Twaróg i ser plesniowy rozgniatamy widelcem, łączymy ze śmietaną i jajkami, doprawiamy do smaku ( uwaga z solą gdyz ser pleśniowy jest zwykle słony).
2/3 ciasta wylepiamy na formę, resztę zostawiamy w lodówce, ciasto podpiekamy 15 minut w temperaturze 200 stopni, po tym czasie wyjmujemy i nakładamy na nie podsmażony szpinak, wlewamy masę serowową wymieszaną ze śmietaną, wygładzamy całość łyżką. Z odłożonego ciasta lepiemy wałeczki, dekorujemy nimi kratke na powierzchni tarty. Pieczemy w temperaturze 200 stopni C, przez około 25 minut.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 11-05-10| Czytano: 6267 razy |komentarz [0]
Tarta ze szpinakiem i serem pleśniwoym komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz