Strona główna >> Przepisy na swieta >> Potrawy Wigilijne

Tatar ze śledzia po węgiersku

Składniki:

250 gramów śledzi w oleju
4 ugotowane na twardo jajka
4 grzyby marynowane /borowiki, podgrzybki lub pieczarki/
2 czerwone papryki
2 kiszone ogórki
2 średnie cebule
łyżka kaparów
łyżka miodu /wskazany lipowy/
łyżka musztardy
łyżka koncentratu pomidorowego
trochę imbiru /suszony lub posiekany świeży/
pieprz świeżo zmielony
łyżka ostrej papryki

Tatar ze śledzia po węgiersku - sposób wykonania:

Pyszny tatar ze śledzia po węgiersku to idealna sałatka na kanapkę, a także jako przystawka na każdą imprezę. Pyszna sałatka Magdy Gessler z programu Kuchenne Rewolucje.

W miseczce przygotowujemy gęsty sos, mieszamy ze sobą: miód, koncentrat pomidorowy, imbir i musztardę.
Papryki pieczemy w piekarniku przez 45 minut w temperaturze 200 st. C trzykrotnie je obracając. Po upieczeniu i ostudzeniu, obieramy je ze skórki i usuwamy gniazda nasienne. Paprykę kroimy w kostkę. Podobnie w kostkę kroimy śledzia, cebulę ogórki i grzyby marynowane. Wszystko wrzucamy do miski, dodajemy kapary i mieszamy ze sobą.
Dodajemy jajka pokrojone w kostkę, wlewamy sos i doprawiamy pieprzem i papryką. Wszystko dokładnie, delikatnie mieszamy. Gotową sałatkę odstawiamy do lodówki na kilka godzin.


Prześlij przepis

~Gosc | 14-12-16 | Czytano: 5064 razy | komentarzy [0]
Tatar ze śledzia po węgiersku komentarz



Opinie i komentarze na temat Tatar ze śledzia po węgiersku kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Tatar ze śledzia po węgiersku prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje