Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przepisy na pyszne sałatki

Tatar ze śledzia po węgiersku

Składniki:

250 gramów śledzi w oleju
4 ugotowane na twardo jajka
4 grzyby marynowane /borowiki, podgrzybki lub pieczarki/
2 czerwone papryki
2 kiszone ogórki
2 średnie cebule
łyżka kaparów
łyżka miodu /wskazany lipowy/
łyżka musztardy
łyżka koncentratu pomidorowego
trochę imbiru /suszony lub posiekany świeży/
pieprz świeżo zmielony
łyżka ostrej papryki

Tatar ze śledzia po węgiersku - sposób wykonania:

Pyszny tatar ze śledzia po węgiersku to idealna sałatka na kanapkę, a także jako przystawka na każdą imprezę. Pyszna sałatka Magdy Gessler z programu Kuchenne Rewolucje.

W miseczce przygotowujemy gęsty sos, mieszamy ze sobą: miód, koncentrat pomidorowy, imbir i musztardę.
Papryki pieczemy w piekarniku przez 45 minut w temperaturze 200 st. C trzykrotnie je obracając. Po upieczeniu i ostudzeniu, obieramy je ze skórki i usuwamy gniazda nasienne. Paprykę kroimy w kostkę. Podobnie w kostkę kroimy śledzia, cebulę ogórki i grzyby marynowane. Wszystko wrzucamy do miski, dodajemy kapary i mieszamy ze sobą.
Dodajemy jajka pokrojone w kostkę, wlewamy sos i doprawiamy pieprzem i papryką. Wszystko dokładnie, delikatnie mieszamy. Gotową sałatkę odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 14-12-16| Czytano: 3104 razy |komentarz [0]
Tatar ze śledzia po węgiersku komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz