Strona główna >>
Desery >>
Ciasta tiramisu
Składniki:
4 jajka
300 gram serka Mascarpone
4-5 łyżek cukru pudru
2 filiżanki mocnej kawy
gorzkie kakao
24 biszkopty włoskie do Tiramisu
tiramisu - sposób wykonania:
Żółtka ukręcić z cukrem, stopniowo dodawać ser.
Masa ma być gładka i puszysta. Następnie ubijamy na sztywno białka i delikatnie łączymy z masą serową.
Moczyć biszkopty w kawie krótko! Szybko nasiąkają. Biszkopty układamy w formie, wylewamy 1/2 masy i posypujemy kakao. Na to układamy kolejne biszkopty i wlewamy resztę masy i posypujemy kakao. Wkładamy do lodówki na 6-10 h.
Po wyjęciu z lodówki całość posypać przesianym przez sitko kakao.
Prześlij przepis ~Gosc | 30-05-10 | Czytano: 23507 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na tiramisu prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują