Strona główna >> Desery >> Ciasta

tiramisu

Składniki:

4 jajka
300 gram serka Mascarpone
4-5 łyżek cukru pudru
2 filiżanki mocnej kawy
gorzkie kakao
24 biszkopty włoskie do Tiramisu

tiramisu - sposób wykonania:

Żółtka ukręcić z cukrem, stopniowo dodawać ser.
Masa ma być gładka i puszysta. Następnie ubijamy na sztywno białka i delikatnie łączymy z masą serową.
Moczyć biszkopty w kawie krótko! Szybko nasiąkają. Biszkopty układamy w formie, wylewamy 1/2 masy i posypujemy kakao. Na to układamy kolejne biszkopty i wlewamy resztę masy i posypujemy kakao. Wkładamy do lodówki na 6-10 h.
Po wyjęciu z lodówki całość posypać przesianym przez sitko kakao.


Prześlij przepis

~Gosc | 30-05-10 | Czytano: 23507 razy | komentarzy [0]
tiramisu komentarz



Opinie i komentarze na temat tiramisu kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na tiramisu prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje