Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Desery >> Torty

Torcik z winogronami

Czas 35 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

Spód ciasta:
opakowanie okrągłych biszkoptów do wyłożenia ciasta
poncz do nasączenia:
kieliszek (25ml) winiaku
2 kieliszki wody
sok z cytryny

Krem:
kostka masła
4 jajka
szklanka cukru pudru
cukier waniliowy
winogrona kiść jasnych i kiść ciemnych
2 jabłka

Torcik z winogronami - sposób wykonania:

Biszkopty układamy ciasno na dnie tortownicy, skrapiamy je przygotowanym ponczem (wszystkie składniki ponczu mieszamy ze sobą).
Galaretkę rozpuszczamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Jabłka obieramy i tarkujemy na tarce z grubymi oczkami. Winogrona przekrajamy i usuwamy z nich pestki.
Masło rozcieramy mikserem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodajemy po jednym jajku (wciąż ucierając), następnie dodajemy jabłka, mieszamy.
Krem wykładamy na biszkopty. Na kremie układamy winogrona - raz rząd jasnych, raz ciemnych.
Gdy galaretka zaczyna tężeć, wylewamy ją na ciasto.
Całość wkładamy do lodówki na kilka godzin.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 02-10-10| Czytano: 7253 razy |komentarz [0]
Torcik z winogronami komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz