Strona główna >> Desery >> Torty

Tort bezowy z malinami

Czas 30 minut Porcji 12 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

600 ml śmietanki 36%
10 dag brązowego cukru
2 łyżki kakao
12 małych bezów
50 dag malin
cukier puder

Tort bezowy z malinami - sposób wykonania:

Śmietankę ubić z cukrem, kakao rozpuścić w 3 łyżkach wody, dodać do ubitej śmietany i wymieszać, wrzucić pokruszone bezy - wymieszać, dodać roztarte widelcem maliny (część zostawić do dekoracji), wszystko razem wymieszać. Masę wyłożyć do tortownicy,przykryć folią i wstawić na 5 godzin do zamrażarki a na godzinę przed podaniem przełożyć do lodówki. Po zdjęciu folii udekorować malinami i posypać cukrem pudrem.
Podany czas nie obejmuje czasu chłodzenia tortu.


Prześlij przepis

mewa80 | 10-06-10 | Czytano: 11074 razy | komentarzy [1]
Tort bezowy z malinami komentarz



Opinie i komentarze na temat Tort bezowy z malinami kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

1 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Tort bezowy z malinami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
tort
2012-05-20 17:24

tort będzie lepszy po dodaniu serka mascarpone i spodu czekoladowego biszkoptowego miedzy bezą lub bezami

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje