Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
super przepis - pizza wyszła - w 5 min zniknęła , taka jest przepyszna!...
| 2015-03-01 13:19 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |

ikonka Komentarz Tytul
Wiola ja wlasnie chce sprobowac jutro 1-wszy raz jeszcze nigdy nic nie robiłam z drozdzami .bardz lubie przepisy P.EWY...
| 2015-02-11 14:55 |
 






Strona główna >> Desery >> Torty

Tort bezowy z malinami

Czas 30 minut Porcji 12 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Tort bezowy z malinami - składniki:

600 ml śmietanki 36%
10 dag brązowego cukru
2 łyżki kakao
12 małych bezów
50 dag malin
cukier puder

Tort bezowy z malinami - sposób wykonania:

Tort bezowy z malinamiŚmietankę ubić z cukrem, kakao rozpuścić w 3 łyżkach wody, dodać do ubitej śmietany i wymieszać, wrzucić pokruszone bezy - wymieszać, dodać roztarte widelcem maliny (część zostawić do dekoracji), wszystko razem wymieszać. Masę wyłożyć do tortownicy,przykryć folią i wstawić na 5 godzin do zamrażarki a na godzinę przed podaniem przełożyć do lodówki. Po zdjęciu folii udekorować malinami i posypać cukrem pudrem.
Podany czas nie obejmuje czasu chłodzenia tortu.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 10-06-10 | komentarz [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2012-05-20 17:24 tort
tort będzie lepszy po dodaniu serka mascarpone i spodu czekoladowego biszkoptowego miedzy bezą lub bezami


komentarze Dodaj komentarz