RRRR
Strona główna >> Desery >> Torty

Tort bezowy z malinami

Czas 30 minut Porcji 12 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

600 ml ?mietanki 36%
10 dag br?zowego cukru
2 ?y?ki kakao
12 ma?ych bezów
50 dag malin
cukier puder

Tort bezowy z malinami - sposób wykonania:

?mietank? ubi? z cukrem, kakao rozpu?ci? w 3 ?y?kach wody, doda? do ubitej ?mietany i wymiesza?, wrzuci? pokruszone bezy - wymiesza?, doda? roztarte widelcem maliny (cz??? zostawi? do dekoracji), wszystko razem wymiesza?. Mas? wy?o?y? do tortownicy,przykry? foli? i wstawi? na 5 godzin do zamra?arki a na godzin? przed podaniem prze?o?y? do lodówki. Po zdj?ciu folii udekorowa? malinami i posypa? cukrem pudrem.
Podany czas nie obejmuje czasu ch?odzenia tortu.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 10-06-10| komentarz [1]

1 komentarzy


tort
2012-05-20 17:24

tort b?dzie lepszy po dodaniu serka mascarpone i spodu czekoladowego biszkoptowego miedzy bez? lub bezami

Dodaj komentarz