Strona główna >>
Desery >>
Torty Tort bezowy z malinami
Czas 30 minut
Porcji 12
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
600 ml śmietanki 36%
10 dag brązowego cukru
2 łyżki kakao
12 małych bezów
50 dag malin
cukier puder
Tort bezowy z malinami - sposób wykonania:
Śmietankę ubić z cukrem, kakao rozpuścić w 3 łyżkach wody, dodać do ubitej śmietany i wymieszać, wrzucić pokruszone bezy - wymieszać, dodać roztarte widelcem maliny (część zostawić do dekoracji), wszystko razem wymieszać. Masę wyłożyć do tortownicy,przykryć folią i wstawić na 5 godzin do zamrażarki a na godzinę przed podaniem przełożyć do lodówki. Po zdjęciu folii udekorować malinami i posypać cukrem pudrem.
Podany czas nie obejmuje czasu chłodzenia tortu.
Prześlij przepis mewa80 | 10-06-10 | Czytano: 11074 razy | komentarzy [1]
1 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Tort bezowy z malinami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują