Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Desery >> Torty

Tort bezowy z malinami

Czas 30 minut Porcji 12 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

600 ml śmietanki 36%
10 dag brązowego cukru
2 łyżki kakao
12 małych bezów
50 dag malin
cukier puder

Tort bezowy z malinami - sposób wykonania:

Śmietankę ubić z cukrem, kakao rozpuścić w 3 łyżkach wody, dodać do ubitej śmietany i wymieszać, wrzucić pokruszone bezy - wymieszać, dodać roztarte widelcem maliny (część zostawić do dekoracji), wszystko razem wymieszać. Masę wyłożyć do tortownicy,przykryć folią i wstawić na 5 godzin do zamrażarki a na godzinę przed podaniem przełożyć do lodówki. Po zdjęciu folii udekorować malinami i posypać cukrem pudrem.
Podany czas nie obejmuje czasu chłodzenia tortu.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 10-06-10| komentarz [1]



1 komentarzy


tort
2012-05-20 17:24

tort będzie lepszy po dodaniu serka mascarpone i spodu czekoladowego biszkoptowego miedzy bezą lub bezami

Dodaj komentarz