Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Desery >> Torty

Tort lodowo-bezowy z owocami

Czas 120 minut Porcji 12 Trudność średnie Koszt: do 50 zł

Składniki:

1 opakowanie bezów
1/2 litra śmietany kremówki
2 opakowania cukru waniliowego
1/2 litra lodów śmietankowo-owocowych
1/2 litra lodów czekoladowych
50 dag truskawek (malin, poziomek, jagód)

Tort lodowo-bezowy z owocami - sposób wykonania:

Na dnie tortownicy szczelnie układamy bezy. Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym. Na bezy wykładamy 1/3 części ubitej śmietany. Na warstwę śmietany wykładamy lody na przemian czekoladowe i owocowe. Układamy następną warstwę z bezów i lodów. Dekorujemy owocami i bitą śmietaną.
Do natychmiastowego spożycia. Nie nadaje się do przechowywania.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
Kamiś | 25-05-08| Czytano: 39130 razy |komentarz [1]
Tort lodowo-bezowy z owocami komentarz



1 komentarzy

Autor
Tytul
2010-05-01 17:35

to musi byc dobre i slodkie:)))

Linia tła strony

Dodaj komentarz