Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Kompot z truskawek na zimę tytul
1...
| 2014-07-22 20:39 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 45 minut Porcji 15 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Tort na komunię czekoladowo-kokosowy - składniki:

10 jajek
300 g cukru
2 budynie czekoladowe
2 łyżki mąki krupczatki
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli

krem:
2 kostki masła
1 i pół szklanki mleka
400 g wiórek kokosowych
200 g cukru
wiórki kokosowe do dekoracji

Tort na komunię czekoladowo-kokosowy - sposób wykonania:

Bardzo prosty i smaczny przepis, to propozycja Ewy Wachowicz na tort komunijny z programu Ewa gotuje.
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z nich pianę z dodatkiem szczypty soli. Po ubiciu piany dodajemy cukier i żółtka, chwilkę ubijamy po czym dodajemy mąkę, budynie i proszek do pieczenia i mieszamy łyżką bądź mikserem ale na bardzo wolnych obrotach aby piana nie opadła.
Masę przelewamy do tortownic - 3 sztuk, wysmarowanych masłem i wysypanych bułka tartą. Biszkopty pieczemy po 25 minut każdy w temperaturze 180 stopni C.

Masa: mleko gotujemy, dodajemy cukier, gotujemy jeszcze 2 minuty. Następnie dodajemy wiórki i gotujemy 5 minut, studzimy. Do masła dodajemy po łyżce masy kokosowej i ucieramy do wyczerpania składników. Masą przekładamy placki czekoladowe. Część kremu zostawiamy na udekorowanie wierzchu i boków tortu. Tort posypujemy wiórkami kokosowymi.
Smacznego!
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz