Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Ciasto zebra Tytul
Czyli piekę tylko z termoobiegiem, bez włączania górnej i dolnej grzałki?

z góry dziekuję za odpowiedź....
| 2014-10-01 13:53 |

Śledzie w oleju Tytul
U nas królują śledzie opiekane w occie - sama robię, a w razie awarii:). Naprawdę pyszne. Delikatne mięso, ale taki wyra...
| 2014-09-22 12:38 |

Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |

Gołąbki bez zawijania Tytul
Szybki gołąbki gotuję od ponad 8 lat. Powyższy przepis jest mocno zmodyfikowany i odbiega od pierwowzoru. Do tej ilości ...
| 2014-09-14 14:31 |

Chleb Dukana wersja II Tytul
drożdży nie wolno,zresztą i tak nie ma tam glutenu dlatego nie rośnie
mielenie otrąb to ich kastracja ,nie spełni...
| 2014-09-12 16:26 |

Placuszki z jabłkiem Tytul
Te placuszki są rewelacyjne! Po prostu świetne!...
| 2014-09-09 11:22 |

Naleśniki z serem na słodko 100 %
zawsze korzystam z tego przepisu (!) robie z trzech proporcji, smazę i do zamrazalnika.Dzięki za przepis, bo kiedys słab...
| 2014-09-05 17:06 |

Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 45 minut Porcji 15 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Tort na komunię czekoladowo-kokosowy - składniki:

10 jajek
300 g cukru
2 budynie czekoladowe
2 łyżki mąki krupczatki
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli

krem:
2 kostki masła
1 i pół szklanki mleka
400 g wiórek kokosowych
200 g cukru
wiórki kokosowe do dekoracji

Tort na komunię czekoladowo-kokosowy - sposób wykonania:

Bardzo prosty i smaczny przepis, to propozycja Ewy Wachowicz na tort komunijny z programu Ewa gotuje.
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z nich pianę z dodatkiem szczypty soli. Po ubiciu piany dodajemy cukier i żółtka, chwilkę ubijamy po czym dodajemy mąkę, budynie i proszek do pieczenia i mieszamy łyżką bądź mikserem ale na bardzo wolnych obrotach aby piana nie opadła.
Masę przelewamy do tortownic - 3 sztuk, wysmarowanych masłem i wysypanych bułka tartą. Biszkopty pieczemy po 25 minut każdy w temperaturze 180 stopni C.

Masa: mleko gotujemy, dodajemy cukier, gotujemy jeszcze 2 minuty. Następnie dodajemy wiórki i gotujemy 5 minut, studzimy. Do masła dodajemy po łyżce masy kokosowej i ucieramy do wyczerpania składników. Masą przekładamy placki czekoladowe. Część kremu zostawiamy na udekorowanie wierzchu i boków tortu. Tort posypujemy wiórkami kokosowymi.
Smacznego!
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz