Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 45 minut Porcji 15 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Tort na komunię czekoladowo-kokosowy - składniki:

10 jajek
300 g cukru
2 budynie czekoladowe
2 łyżki mąki krupczatki
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli

krem:
2 kostki masła
1 i pół szklanki mleka
400 g wiórek kokosowych
200 g cukru
wiórki kokosowe do dekoracji

Tort na komunię czekoladowo-kokosowy - sposób wykonania:

Bardzo prosty i smaczny przepis, to propozycja Ewy Wachowicz na tort komunijny z programu Ewa gotuje.
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z nich pianę z dodatkiem szczypty soli. Po ubiciu piany dodajemy cukier i żółtka, chwilkę ubijamy po czym dodajemy mąkę, budynie i proszek do pieczenia i mieszamy łyżką bądź mikserem ale na bardzo wolnych obrotach aby piana nie opadła.
Masę przelewamy do tortownic - 3 sztuk, wysmarowanych masłem i wysypanych bułka tartą. Biszkopty pieczemy po 25 minut każdy w temperaturze 180 stopni C.

Masa: mleko gotujemy, dodajemy cukier, gotujemy jeszcze 2 minuty. Następnie dodajemy wiórki i gotujemy 5 minut, studzimy. Do masła dodajemy po łyżce masy kokosowej i ucieramy do wyczerpania składników. Masą przekładamy placki czekoladowe. Część kremu zostawiamy na udekorowanie wierzchu i boków tortu. Tort posypujemy wiórkami kokosowymi.
Smacznego!
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz