Strona główna >> Desery >> Torty

Tort owocowy

Czas 90 minut Porcji 8 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

- 40 dkg biszkoptów

Masa:
- kostka masła lub margaryny
- 2 szklanki mleka
- 10 dkg cukru
- 13 dkg cukru pudru
- 2 cytryny
- 40 gram mąki ziemniaczanej
- laska wanilii /porcja cukru waniliowego/
- 10 dkg skórki pomarańczy w syropie
- 10 dkg łuskanych orzechów
- dowolne owoce

Tort owocowy - sposób wykonania:

Gotujemy kisiel z mleka, cukru i mąki ziemniaczanej. Roztrzepujemy starannie do czasu, aż ostygnie. Masło ucieramy w misce i dodajemy stopniowo kisiel oraz cukier puder, aż powstanie jednolita pulchna masa.
Dodajemy orzechy, pokrajaną skórkę pomarańczy, skórkę z cytryny oraz wyciśnięty z niej sok. Wszystko ze sobą mieszamy i dodajemy owoce.

Biszkopty układamy na płaskim talerzu, przykrywamy warstwą masy i dalej i układamy na przemian biszkopty z masą.
Wierzch tortu przykrywamy masą, wygładzamy i obsypujemy owocami i orzechami.

Gotowy tort należy wsadzić do lodówki na najniższą półkę, aby zastygnął. Pamiętajmy, by tortu zbytnio nie chłodzić. Smacznego.


Prześlij przepis

Kamiś | 17-08-10 | Czytano: 18363 razy | komentarzy [0]
Tort owocowy komentarz



Opinie i komentarze na temat Tort owocowy kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Tort owocowy prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje