Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |

Ciasto zebra Tytul
Tak ciasto pieczemy z termoobiegiem bez włączania górnej i dolnej grzałki....
| 2014-10-03 13:38 |

Ciasto zebra Tytul
Czyli piekę tylko z termoobiegiem, bez włączania górnej i dolnej grzałki?

z góry dziekuję za odpowiedź....
| 2014-10-01 13:53 |

Śledzie w oleju Tytul
U nas królują śledzie opiekane w occie - sama robię, a w razie awarii:). Naprawdę pyszne. Delikatne mięso, ale taki wyra...
| 2014-09-22 12:38 |

Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |






Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wołowina

Czas 55 minut Porcji 8 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Tradycyjne zrazy wołowe - składniki:

1 kg wołowiny
20 dag boczku
musztarda
3 kiszone ogórki
3 cebule
sól, pieprz
szklanka bulionu wołowego
olej do smażenia

Tradycyjne zrazy wołowe - sposób wykonania:

Wołowinę pokroić w plastry, lekko rozbić, przyprawić sola i pieprzem.
Cebule obrać, pokroić w piórka, ogórki obrać, pokroić w słupki.
Każdy plaster smarujemy z jednej strony musztardą, na to kładziemy plaster boczku oraz jeden słupek ogórka 9czyli jego ćwiartkę) i parę piórek cebuli (jeśli wcześniej posypiemy ją solą zmięknie i będzie się dobrze zwijać).
Plaster mięsa zwijamy i spinamy wykałaczkami. Rozgrzewamy olej na patelni, każdego zraza obsmażamy na silnym ogniu po czym przekładamy do rondla, zrazy zalewamy gorącym bulionem (może być z kostki), dodajemy pozostałą cebulę (pokrojoną w kostkę). Zrazy dusimy aż zmiękną, 40-60 minut.
Sos spod zrazów możemy zaprawić koncentratem i śmietaną.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz