Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wołowina

Tradycyjne zrazy wołowe

Czas 55 minut Porcji 8 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

1 kg wołowiny
20 dag boczku
musztarda
3 kiszone ogórki
3 cebule
sól, pieprz
szklanka bulionu wołowego
olej do smażenia

Tradycyjne zrazy wołowe - sposób wykonania:

Wołowinę pokroić w plastry, lekko rozbić, przyprawić sola i pieprzem.
Cebule obrać, pokroić w piórka, ogórki obrać, pokroić w słupki.
Każdy plaster smarujemy z jednej strony musztardą, na to kładziemy plaster boczku oraz jeden słupek ogórka 9czyli jego ćwiartkę) i parę piórek cebuli (jeśli wcześniej posypiemy ją solą zmięknie i będzie się dobrze zwijać).
Plaster mięsa zwijamy i spinamy wykałaczkami. Rozgrzewamy olej na patelni, każdego zraza obsmażamy na silnym ogniu po czym przekładamy do rondla, zrazy zalewamy gorącym bulionem (może być z kostki), dodajemy pozostałą cebulę (pokrojoną w kostkę). Zrazy dusimy aż zmiękną, 40-60 minut.
Sos spod zrazów możemy zaprawić koncentratem i śmietaną.


Prześlij przepis

asieńka | 29-11-10 | Czytano: 43824 razy | komentarzy [0]
Tradycyjne zrazy wołowe komentarz



Opinie i komentarze na temat Tradycyjne zrazy wołowe kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Tradycyjne zrazy wołowe prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje