Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
Very nice site!...
| 2015-02-28 12:50 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |

ikonka Komentarz Tytul
Wiola ja wlasnie chce sprobowac jutro 1-wszy raz jeszcze nigdy nic nie robiłam z drozdzami .bardz lubie przepisy P.EWY...
| 2015-02-11 14:55 |
 






Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wołowina

Tradycyjne zrazy wołowe

Czas 55 minut Porcji 8 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Tradycyjne zrazy wołowe - składniki:

1 kg wołowiny
20 dag boczku
musztarda
3 kiszone ogórki
3 cebule
sól, pieprz
szklanka bulionu wołowego
olej do smażenia

Tradycyjne zrazy wołowe - sposób wykonania:

Tradycyjne zrazy wołoweWołowinę pokroić w plastry, lekko rozbić, przyprawić sola i pieprzem.
Cebule obrać, pokroić w piórka, ogórki obrać, pokroić w słupki.
Każdy plaster smarujemy z jednej strony musztardą, na to kładziemy plaster boczku oraz jeden słupek ogórka 9czyli jego ćwiartkę) i parę piórek cebuli (jeśli wcześniej posypiemy ją solą zmięknie i będzie się dobrze zwijać).
Plaster mięsa zwijamy i spinamy wykałaczkami. Rozgrzewamy olej na patelni, każdego zraza obsmażamy na silnym ogniu po czym przekładamy do rondla, zrazy zalewamy gorącym bulionem (może być z kostki), dodajemy pozostałą cebulę (pokrojoną w kostkę). Zrazy dusimy aż zmiękną, 40-60 minut.
Sos spod zrazów możemy zaprawić koncentratem i śmietaną.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

asieńka | 29-11-10 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz