Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne

Pomysły na Andrzejki:

Ciasteczka z wróżbą
Ciasteczka z wróżbą

Szybka przekąska na Andrzejki
Szybka przekąska na Andrzejki

Nalewka na Andrzejki
Nalewka na Andrzejki






Komentarze


Sałatka z zupek chińskich Tytul
I masz rację te zupki chińskie to sama chemia i trucizna.Oglądałam kiedyś program na temat tych zupek i innych produktów...
| 2014-11-25 2:15 |

Tort bezowy tort bezowy
Idealnie! Właśnie szukam pomysłu na tort urodzinowy dla męża:) A co więcej niedawno udało mi się zrobić piękne bezy.
| 2014-11-19 22:25 |

Ciasto Prince Polo Tytul
przepis jest sprawdzony i te składniki które sa podane zdecydowanie wystarczą :)...
| 2014-11-18 12:03 |

Zupa ogórkowa (tradycyjna) mniam
Po to smazymy na masle by powstala zasmazka 3stopnia. By polaczyc make z tluszczem. Tak samo sie robi do ziemniaczanej i...
| 2014-11-18 9:43 |

Ciasto Prince Polo Tytul
Czy nie potrzeba nic mąki, nie chciałabym 2 razy próbować? Myslę o cieście na spód....
| 2014-11-17 23:07 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Rodzaj sera nie wpłnie znacząco na jakość i smak potrawy....
| 2014-11-09 19:21 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Mam pytanie w składnikach napisano ze potrzebujemy ser mozarella natomiast w przepisie napisano ze posypać żółtym serem ...
| 2014-11-09 13:09 |

Rurki z kremem Ewy Wachowicz Tytul
robie krem z tego przepisu ale dodaje wiecej maki ziemniaczanej i zwylkej i jest super
...
| 2014-11-08 12:14 |






Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wołowina

Czas 55 minut Porcji 8 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Tradycyjne zrazy wołowe - składniki:

1 kg wołowiny
20 dag boczku
musztarda
3 kiszone ogórki
3 cebule
sól, pieprz
szklanka bulionu wołowego
olej do smażenia

Tradycyjne zrazy wołowe - sposób wykonania:

Wołowinę pokroić w plastry, lekko rozbić, przyprawić sola i pieprzem.
Cebule obrać, pokroić w piórka, ogórki obrać, pokroić w słupki.
Każdy plaster smarujemy z jednej strony musztardą, na to kładziemy plaster boczku oraz jeden słupek ogórka 9czyli jego ćwiartkę) i parę piórek cebuli (jeśli wcześniej posypiemy ją solą zmięknie i będzie się dobrze zwijać).
Plaster mięsa zwijamy i spinamy wykałaczkami. Rozgrzewamy olej na patelni, każdego zraza obsmażamy na silnym ogniu po czym przekładamy do rondla, zrazy zalewamy gorącym bulionem (może być z kostki), dodajemy pozostałą cebulę (pokrojoną w kostkę). Zrazy dusimy aż zmiękną, 40-60 minut.
Sos spod zrazów możemy zaprawić koncentratem i śmietaną.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz