Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z owoców

Truskawki pasteryzowane

Czas 15 minut Porcji 2 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

Proporcje:
1 kg truskawek
10 dag cukru

Truskawki pasteryzowane - sposób wykonania:

Truskawki obieramy z szypułek, myjemy, osączamy na sicie, przekładamy do rondla i zasypujemy cukrem, rondel wkładamy do większego naczynia z wrzącą wodą i szybko ogrzewamy (duży ogień). W momencie gdy pokryją się sokiem, zestawiamy zognia i gorące natychmiast przekładamy do słoiczków pozostawiając 3 cm wolna przestrzeń od góry. Słoiczki trzeba wcześniej wyparzyć. Pasteryzujemy 30 minut na bardzo wolnym ogniu. Studzimy w naczyniu w którym pasteryzowaliśmy. Przechowujemy w ciemnym i suchym miejscu.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

mewa80 | 10-06-10 | Czytano: 11256 razy | komentarzy [0]
Truskawki pasteryzowane komentarz



Opinie i komentarze na temat Truskawki pasteryzowane kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Truskawki pasteryzowane prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje