Strona główna >> Desery >> Zimne desery

Truskawki w garniturze

Składniki:

pół kg świeżych dorodnych truskawek
100 g białej czekolady
100 g mlecznej czekolady lub deserowej
2 łyżki miękkiego masła

Truskawki w garniturze - sposób wykonania:

Truskawki umyć i osuszyć, szypułki zostawić. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej (wkładamy miskę z pokruszoną czekoladę na garnek z gotującą się wodą). Gdy się rozpuści studzimy ją, lecz tak aby nie zastygła. Każdą truskawkę moczymy w białej czekoladzie do 3/4 wysokości, odkładamy na papier aby czekolada dobrze zastygła.
Podobnie robimy z mleczną czekoladą, rozpuszczamy ją i zanurzamy w niej każdą truskawkę ( z dobrze zastygniętą białą czekoladą) do połowy wysokości, tak aby był widoczny biały pasek.


Prześlij przepis

mewa80 | 05-07-10 | Czytano: 15908 razy | komentarzy [2]
Truskawki w garniturze komentarz



Opinie i komentarze na temat Truskawki w garniturze kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

2 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Truskawki w garniturze prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
Truskawki
2010-05-28 9:04

Przepysznie wyglądają te truskawki. W weekend zrobimy ten deser z moją II połówką :-)

Autor
Tytul
2010-06-30 10:20

fajny pomysł :)

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje