Strona główna >>
Desery >>
Zimne desery Truskawki w garniturze
Składniki:
pół kg świeżych dorodnych truskawek
100 g białej czekolady
100 g mlecznej czekolady lub deserowej
2 łyżki miękkiego masła
Truskawki w garniturze - sposób wykonania:
Truskawki umyć i osuszyć, szypułki zostawić. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej (wkładamy miskę z pokruszoną czekoladę na garnek z gotującą się wodą). Gdy się rozpuści studzimy ją, lecz tak aby nie zastygła. Każdą truskawkę moczymy w białej czekoladzie do 3/4 wysokości, odkładamy na papier aby czekolada dobrze zastygła.
Podobnie robimy z mleczną czekoladą, rozpuszczamy ją i zanurzamy w niej każdą truskawkę ( z dobrze zastygniętą białą czekoladą) do połowy wysokości, tak aby był widoczny biały pasek.
Prześlij przepis mewa80 | 05-07-10 | Czytano: 15908 razy | komentarzy [2]
2 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Truskawki w garniturze prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują