Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Desery >> Zimne desery

Truskawki zanurzone w kremie

Czas 15 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

2 niepełne szklanki jogurtu naturalnego (około 400 ml)
40 dag truskawek
1 galaretka truskawkowa

Truskawki zanurzone w kremie - sposób wykonania:

Galaretkę rozpuszczamy dokładnie w szklance wrzącej wody, gdy przestygnie wlewamy ja do ubitego w melakserze jogurtu. Mieszamy do momentu gdy powstanie jednolita, puszysta masa, natychmiast rozlewamy ją do pucharków. Na wierzch układamy truskawki, wciskając je lekko w masę. Odstawiamy do wystudzenia. Przed podanie można udekorować bitą śmietaną.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 05-07-10| Czytano: 30194 razy |komentarz [0]
Truskawki zanurzone w kremie komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz