Strona główna >>
Desery >>
Zimne desery Truskawki zanurzone w kremie
Czas 15 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
2 niepełne szklanki jogurtu naturalnego (około 400 ml)
40 dag truskawek
1 galaretka truskawkowa
Truskawki zanurzone w kremie - sposób wykonania:
Galaretkę rozpuszczamy dokładnie w szklance wrzącej wody, gdy przestygnie wlewamy ja do ubitego w melakserze jogurtu. Mieszamy do momentu gdy powstanie jednolita, puszysta masa, natychmiast rozlewamy ją do pucharków. Na wierzch układamy truskawki, wciskając je lekko w masę. Odstawiamy do wystudzenia. Przed podanie można udekorować bitą śmietaną.
Prześlij przepis mewa80 | 05-07-10 | Czytano: 34605 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Truskawki zanurzone w kremie prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują