Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Kuchnie Świata >> Kraje arabskie

Tureckie Szaszłyki

Składniki:

1 ząbek czosnku
1 pęczek kolendry
300 g drobno posiekanej cielęciny
1/2 łyżeczki proszku musztardowego
1 łyżeczka papryki w proszku
1 łyżeczka soli
pieprz
1/2 ostrej papryki w proszku
2 łyżki oliwy z oliwek
1 bakłażan
300 g wołowiny na rola

Tureckie Szaszłyki - sposób wykonania:

Czosnek obrać i posiekać. Kolendrę opłukać i także posiekać. Masę mięsną wymieszać z czosnkiem, połową kolendry, proszkiem musztardowym i słodką papryką. Odstawić do lodówki. Resztę kolendry wymieszać na pastę z solą, pieprzem, papryką ostrą i oliwą. Bakłażana pokroić na kwadraty o wielkości 3 cm. Kwadraty mięsa i bakłażana nasmarować masą mięsną. Na szpadki nadziewać na przemian faszerowane mięso i faszerowanego bakłażana. Szaszłyki grillować przez ok. 20 minut.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 19-05-08| Czytano: 24027 razy |komentarz [0]
Tureckie Szaszłyki komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz