Strona główna >> Dania główne >> Drób

Udka z grzybami

Czas 50 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

4 udka kurczaka lub 2 ćwiartki
60 dag świeżych grzybów po oczyszczeniu
6 małych cebulek
oliwa lub olej
sól, pieprz, zielenina

Udka z grzybami - sposób wykonania:

Udka myjemy, wycieramy, skrapiamy sokiem z cytryny, nacieramy solą i pieprzem, odstawiamy w chłodne miejsce aby przeszły przyprawami.
Cebulki kroimy na 2 lub 4 części, resztę zostawiamy w całości, szklimy na oleju, następnie dodajemy do nich grzyby (pokrojone), całość smażymy następnie przekładamy do garnka z szerokim dnem (najlepiej rondla). Na rozgrzanym oleju obsmażamy na rumiano kurczaka, po obsmażeniu przekładamy do rondla z grzybami, całość oprószamy lekko przyprawami, przykrywamy i dusimy aż do miękkości(podlewamy lekko wodą). Na koniec powstały sos można lekko zaciągnąć śmietaną. Na talerzu posypujemy potrawę zieleninę.


Prześlij przepis

mewa80 | 26-08-10 | Czytano: 8993 razy | komentarzy [0]
Udka z grzybami komentarz



Opinie i komentarze na temat Udka z grzybami kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Udka z grzybami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje