Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Kuchnie Świata >> Afryka

Udka z Mango i Kokosem

Składniki:

8 udek z kurczaka
2 limonki
1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego
2 owoce mango
1 łyżka oleju słonecznikowego
2 łyżki brązowego cukru
ósemki limonek
natka pietruszki 2 łyżki wiórków kokosowych

Udka z Mango i Kokosem - sposób wykonania:

Udka ponacinać i włożyć do miski. Skórkę z limonek zetrzeć i odłożyć na bok. Sokiem z limonek zalać udka i posypać pieprzem kajeńskim. Odłożyć na 2 godziny lub nawet na noc do lodówki. Mango obrać i przekroić na pół. Usunąć pestki, a miąższ pokroić w plasterki. Kurczaka wyjąć z marynaty. Olej rozgrzać w szerokim rondlu i smażyć udka, aż
nabiorą złocistej barwy. Dodać marynatę, skórkę z limonek, mango i cukier, zamieszać. Rondel przykryć i gotować na małym ogniu przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Gotowe mięso podawać na talerzu, posypane wiórkami kokosowymi i przybrane ósemkami limony.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 19-05-08| Czytano: 19775 razy |komentarz [0]
Udka z Mango i Kokosem komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz