Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Przepisy na swieta >> Potrawy Wigilijne

Uszka do barszczu

Czas 45 minut Porcji 6 Trudność średnie Koszt: do 10 zł

Składniki:

ciasto:
pół kg mąki
1 jajko
szczypta soli
ok. 1 szklanki gorącej wody
farsz:
100 g suszonych grzybów (ugotowane a więc mogą być z barszczu)
1 cebula
masło do smażenia

Uszka do barszczu - sposób wykonania:

Polecam pyszne uszka wigilijne ze sprawdzonego rodzinnego przepisu. Mąkę wysypujemy na stolnicę, zaparzamy gorącą wodą, dodajemy jajko, sól i zagniatamy ciasto.
Cebulkę obieramy, szklimy na oleju, dodajemy drobno posiekane ugotowane grzyby suszone, doprawiamy do smaku.
Ciasto cieniutko wałkujemy, kroimy na kwadraty, na każdy nakładamy farsz, zlepiamy tworząc uszka. Wrzucamy je na osolony wrzątek, gotujemy 2 minuty od momentu wypłynięcia. Osączamy, podajemy do barszczu.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
asieńka | 15-12-10| Czytano: 23018 razy |komentarz [0]
Uszka do barszczu komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz