Strona główna >>
Dania główne >>
Drób Wątróbka drobiowa przepyszna
Czas 45 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
1kg wątróbek drobiowych
2 duże antonówki
1 duża czerwona papryka
2-3 duże czerwone cebule
świeżo grubo mielony pieprz czarny
liść laurowy
Dla 5-6 osób,
koszt w zależności od pory roku od 15 do 25pln
Wątróbka drobiowa przepyszna - sposób wykonania:
Na łyżce masła szklimy cebulę posiekaną w piórka. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, listek laurowy i dusimy przez ok. 5 minut. Jabłka tarkujemy i dodajemy do cebuli i papryki dokładnie mieszając. Po upływie ok. jednej minuty doprawiamy solą, ponownie mieszamy. Na wierzchu kołderki wykładamy dokładnie oczyszczone wątróbki. Przykrywamy na 5 min, aby się poddusiły. Teraz możemy, a nawet powinniśmy wszystko przemieszać. Dusimy pod przykryciem ok 15 minut od czasu do czasu mieszając. Doprawiamy pieprzem, po czym dusimy jeszcze przez chwilę pod przykryciem i... Gotowe!
Uwaga! Tylko stosowanie się bezpośrednie do przepisu gwarantuje udaną potrawę.
Proszę mi uwierzyć, iż wątróbka w ten sposób wykonana nie jest gorzka, twarda, sucha. Rozpływa się w ustach i niejedną osobę dzięki owej potrawie przekonałem do jedzenia znienawidzonej wcześniej wątróbki.
Prześlij przepis mewa80 | 31-01-12 | Czytano: 10335 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Wątróbka drobiowa przepyszna prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują