Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |

ikonka Komentarz Tytul
pycha i ten wyglad wspaniale
...
| 2015-01-02 15:38 |
 






Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wieprzowina

Wątróbka smażona z jabłkami

Czas 25 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Wątróbka smażona z jabłkami - składniki:

60 dag wątróbki wieprzowej (lub cielęcej)
szklanka mleka
łyżka masła
5 łyżek oleju
sól, mielona słodka papryka, tymianek
pół szklanki wytrawnego czerwonego wina
4 winne jabłka
majeranek

Wątróbka smażona z jabłkami - sposób wykonania:

Wątróbka smażona z jabłkamiWątróbkę oczyszczamy, kroimy w plastry, moczymy w zimnym mleku przez kilka minut, odsączamy na papierowym ręczniku. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy łyżkę masła smażymy wątróbkę z obu stron przez 4 minuty. Zrumienione plastry oprószamy solą i papryką oraz roztartym tymiankiem, zalewamy winem i dusimy na niewielkim ogniu przez kilka minut.
W tym czasie obrane i pokrojone w ćwiartki jabłka, podsmażamy na oliwie, posypujemy majerankiem, dbając by nie wystygły.
Na porcjach wątróbki układamy ćwiartkę jabłka, podajemy z frytkami lub pieczonymi ziemniakami.

  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 17-05-10 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz