Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |

Ciasto zebra Tytul
Tak ciasto pieczemy z termoobiegiem bez włączania górnej i dolnej grzałki....
| 2014-10-03 13:38 |

Ciasto zebra Tytul
Czyli piekę tylko z termoobiegiem, bez włączania górnej i dolnej grzałki?

z góry dziekuję za odpowiedź....
| 2014-10-01 13:53 |

Śledzie w oleju Tytul
U nas królują śledzie opiekane w occie - sama robię, a w razie awarii:). Naprawdę pyszne. Delikatne mięso, ale taki wyra...
| 2014-09-22 12:38 |

Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |






Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wieprzowina

Czas 25 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Wątróbka smażona z jabłkami - składniki:

60 dag wątróbki wieprzowej (lub cielęcej)
szklanka mleka
łyżka masła
5 łyżek oleju
sól, mielona słodka papryka, tymianek
pół szklanki wytrawnego czerwonego wina
4 winne jabłka
majeranek

Wątróbka smażona z jabłkami - sposób wykonania:

Wątróbkę oczyszczamy, kroimy w plastry, moczymy w zimnym mleku przez kilka minut, odsączamy na papierowym ręczniku. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy łyżkę masła smażymy wątróbkę z obu stron przez 4 minuty. Zrumienione plastry oprószamy solą i papryką oraz roztartym tymiankiem, zalewamy winem i dusimy na niewielkim ogniu przez kilka minut.
W tym czasie obrane i pokrojone w ćwiartki jabłka, podsmażamy na oliwie, posypujemy majerankiem, dbając by nie wystygły.
Na porcjach wątróbki układamy ćwiartkę jabłka, podajemy z frytkami lub pieczonymi ziemniakami.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz