Strona główna >>
Dania główne >>
Zupy Węgierska zupa gulaszowa
Czas 65 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
500 g wołowiny
2 duże cebule
3 łyżki przecieru pomidorowego
3 łyżki keczupu
łyżka mąki pszennej
łyżka masła
ostra papryka
sól
Węgierska zupa gulaszowa - sposób wykonania:
Bardzo prosta a niezwykle smaczna i sycąca węgierska zupa gulaszowa.
Wołowinę myjemy, osuszamy kroimy w kostkę, cebulę również kroimy w kostkę. Masło roztopić na patelni, wrzucić posiekaną cebulę wraz z wołowiną, zrumienić, pod koniec smażenia oprószyć całość mąką.
Mięso przełożyć do garnka, zalać sześcioma szklankami wody, dodać koncentrat i gotować na niewielkim ogniu pod przykryciem do momentu aż mięso będzie zupełnie miękkie. Na koniec doprawić keczupem oraz solą i ostra papryką.
Na 20-30 minut przed końcem gotowania można dodać czerwoną paprykę pokrojoną w słupki.
Prześlij przepis mewa80 | 16-02-11 | Czytano: 28936 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Węgierska zupa gulaszowa prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują