Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Dieta proteinowa Dukana

Wigilijna zupa grzybowa Dukana

Czas 35 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

100 g suszonych grzybów
1 cebula
1 marchewka
1 pietruszka
kawałek selera
liść laurowy
sól
sok z cytryny

Wigilijna zupa grzybowa Dukana - sposób wykonania:

Grzyby płuczemy, zalewamy wodą, odstawiamy na minimum 4 godziny. Następnie dolewamy wody tyle aby było łącznie 1,5 litra.
Dodajemy ziele i listek, gotujemy 20 minut. Warzywa myjemy, obieramy, kroimy w drobniejsze kawałki (cebulę dajemy w całości), dodajemy do wywaru. Całość gotujemy do momentu aż grzyby będą miękkie. Wywar przecedzamy ale wyłowione grzybki kroimy w paski i wrzucamy z powrotem do zupy. Zupę doprawiamy do smaku, zakwaszamy (jeśli lubimy) sokiem z cytryny. Zupę można zabielić jogurtem 0%.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
Polecamy poradnik: Przepisy wigilijne diety Dukana
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 19-12-10| Czytano: 11372 razy |komentarz [0]
Wigilijna zupa grzybowa Dukana komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz