Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Dieta proteinowa Dukana

Wigilijna zupa rybna Dukana

Czas 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

0,5 kg ryby słodkowodnej (najlepiej filet)
pęczek warzyw jak na rosół (3 marchewki, pietruszka, kawałek selera)
pół cebuli
ziele angielskie - 3 sztuki
liść laurowy - 2 sztuki
sól
natka pietruszki

Wigilijna zupa rybna Dukana - sposób wykonania:

Zupę najlepiej zrobić na dość gęsto, wówczas będzie bardziej pożywna :-).
Rybę myjemy bardzo dokładnie pod bieżącą wodą (mrożoną wcześniej rozmrażamy). Warzywa obieramy, myjemy, zalewamy zimną wodą, wodę solimy, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, można też dodać ząbek czosnku, gotujemy wywar na wolnym ogniu. Po około 20-30 minutach dodajemy dzwonki ryby. Wywar gotujemy kolejne 20 minut (około). Gdy warzywa i ryba są miękkie wyławiamy je z wywaru.
Kawałki ryby układamy na talerzach, zalewamy wywarem i posypujemy pietruszką.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
Polecamy poradnik: Przepisy wigilijne diety Dukana
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 19-12-10| Czytano: 6903 razy |komentarz [0]
Wigilijna zupa rybna Dukana komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz