Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Świąteczne >> Potrawy Wigilijne

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Wigilijna zupa rybna - składniki:

1 kg ryby słodkowodnej (może być karp)
pęczek warzyw jak na rosół (3 marchewki, pietruszka, kawałek selera)
1 cebula przekrojona na pół i przypieczona na palniku
ziele angielskie - 3 sztuki
liść laurowy - 2 sztuki
sól
natka pietruszki

Wigilijna zupa rybna - sposób wykonania:

Bardzo prosta wigilijna zupa rybna.
Rybę myjemy bardzo dokładnie pod bieżącą wodą. Następnie kroimy ją w równe dzwonki.
Warzywa obieramy, myjemy, zalewamy zimną wodą, wodę solimy, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, można też dodać ząbek czosnku, gotujemy wywar na wolnym ogniu. Po około 20-30 minutach dodajemy dzwonki ryby. Wywar gotujemy kolejne 20 minut (około). Gdy warzywa i ryba są miękkie wyławiamy je z wywaru.
Kawałki ryby układamy na talerzach, zalewamy wywarem i posypujemy pietruszką.
Ja osobiście dodaję jeszcze plasterki ugotowanej w tym wywarze marchewki, zupa nabiera walorów i smakowych i kolorystycznych u?miech
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-23 22:45 eMILLY
Mam ta zupe co roku na Wigilie i mojego meza zarazilam. Wzbogacam przepis tym że robie do tej zupy grzanki z buleczki przypiekam sa chrupiace i naprawde dodaja apetytu
Wesolych Swiat


kulinarne przepisy Dodaj komentarz