Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz keyword1
Thanks, I have recently been seeking for facts about this topic for ages and yours is the best I have found so far....
| 2015-01-26 10:03 |

ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |
 






Strona główna >> Świąteczne >> Potrawy Wigilijne

Wigilijna zupa rybna

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Wigilijna zupa rybna - składniki:

1 kg ryby słodkowodnej (może być karp)
pęczek warzyw jak na rosół (3 marchewki, pietruszka, kawałek selera)
1 cebula przekrojona na pół i przypieczona na palniku
ziele angielskie - 3 sztuki
liść laurowy - 2 sztuki
sól
natka pietruszki

Wigilijna zupa rybna - sposób wykonania:

Wigilijna zupa rybnaBardzo prosta wigilijna zupa rybna.
Rybę myjemy bardzo dokładnie pod bieżącą wodą. Następnie kroimy ją w równe dzwonki.
Warzywa obieramy, myjemy, zalewamy zimną wodą, wodę solimy, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, można też dodać ząbek czosnku, gotujemy wywar na wolnym ogniu. Po około 20-30 minutach dodajemy dzwonki ryby. Wywar gotujemy kolejne 20 minut (około). Gdy warzywa i ryba są miękkie wyławiamy je z wywaru.
Kawałki ryby układamy na talerzach, zalewamy wywarem i posypujemy pietruszką.
Ja osobiście dodaję jeszcze plasterki ugotowanej w tym wywarze marchewki, zupa nabiera walorów i smakowych i kolorystycznych u?miech

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

asieńka | 13-12-10 | komentarz [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-23 22:45 eMILLY
Mam ta zupe co roku na Wigilie i mojego meza zarazilam. Wzbogacam przepis tym że robie do tej zupy grzanki z buleczki przypiekam sa chrupiace i naprawde dodaja apetytu
Wesolych Swiat


komentarze Dodaj komentarz