Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |

Ciasto zebra Tytul
Tak ciasto pieczemy z termoobiegiem bez włączania górnej i dolnej grzałki....
| 2014-10-03 13:38 |

Ciasto zebra Tytul
Czyli piekę tylko z termoobiegiem, bez włączania górnej i dolnej grzałki?

z góry dziekuję za odpowiedź....
| 2014-10-01 13:53 |

Śledzie w oleju Tytul
U nas królują śledzie opiekane w occie - sama robię, a w razie awarii:). Naprawdę pyszne. Delikatne mięso, ale taki wyra...
| 2014-09-22 12:38 |

Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 60 minut Porcji 30 Trudność średnie Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Wiórkowiec Renaty !!! - składniki:

4 jaja
1 szk. cukru
1 szk. mąki ziemniaczanej
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Z białek ubić pianę. Stopniowo dodawać cukier + żółtko +mąkę + proszek do pieczenia. Włożyć do piecyka na 25-30 minut (180-200 stopni).

Masa
3 szk. mleka
1 szk. mąki
1 masło roślinne
1 szk. cukru
1/2 zapachu śmietankowego

Wiórkowiec Renaty !!! - sposób wykonania:

1 i 1/2 szk. mleka zagotować z cukrem (+ waniliowy cukier). W drugiej części mleka rozprowadzić mąkę . Ugotować budyń. Po wystudzeniu budyniu utrzeć z masłem roślinnym mikserem.

Biszkopt podzielić na 2 części
1 biszkopt posmarować dżemem( porzeczkowym lub wiśniowym) a następnie połową kremu przykryć drugą część biszkoptu nałożyć drugą część biszkoptu na tą posmarowaną i posmarować dżemem i pozostałą częścią kremu.Posypać wiórkami. Smacznego !!!

Wiórki -
2 łyżki masła roślinnego rozpuścić z 2 łyżkami cukru + wiórki kokosowe (na złoto).
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz