Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Śledzie w oleju Tytul
U nas królują śledzie opiekane w occie - sama robię, a w razie awarii:). Naprawdę pyszne. Delikatne mięso, ale taki wyra...
| 2014-09-22 12:38 |

Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |

Gołąbki bez zawijania Tytul
Szybki gołąbki gotuję od ponad 8 lat. Powyższy przepis jest mocno zmodyfikowany i odbiega od pierwowzoru. Do tej ilości ...
| 2014-09-14 14:31 |

Chleb Dukana wersja II Tytul
drożdży nie wolno,zresztą i tak nie ma tam glutenu dlatego nie rośnie
mielenie otrąb to ich kastracja ,nie spełni...
| 2014-09-12 16:26 |

Placuszki z jabłkiem Tytul
Te placuszki są rewelacyjne! Po prostu świetne!...
| 2014-09-09 11:22 |

Naleśniki z serem na słodko 100 %
zawsze korzystam z tego przepisu (!) robie z trzech proporcji, smazę i do zamrazalnika.Dzięki za przepis, bo kiedys słab...
| 2014-09-05 17:06 |

Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 60 minut Porcji 30 Trudność średnie Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Wiórkowiec Renaty !!! - składniki:

4 jaja
1 szk. cukru
1 szk. mąki ziemniaczanej
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Z białek ubić pianę. Stopniowo dodawać cukier + żółtko +mąkę + proszek do pieczenia. Włożyć do piecyka na 25-30 minut (180-200 stopni).

Masa
3 szk. mleka
1 szk. mąki
1 masło roślinne
1 szk. cukru
1/2 zapachu śmietankowego

Wiórkowiec Renaty !!! - sposób wykonania:

1 i 1/2 szk. mleka zagotować z cukrem (+ waniliowy cukier). W drugiej części mleka rozprowadzić mąkę . Ugotować budyń. Po wystudzeniu budyniu utrzeć z masłem roślinnym mikserem.

Biszkopt podzielić na 2 części
1 biszkopt posmarować dżemem( porzeczkowym lub wiśniowym) a następnie połową kremu przykryć drugą część biszkoptu nałożyć drugą część biszkoptu na tą posmarowaną i posmarować dżemem i pozostałą częścią kremu.Posypać wiórkami. Smacznego !!!

Wiórki -
2 łyżki masła roślinnego rozpuścić z 2 łyżkami cukru + wiórki kokosowe (na złoto).
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz