Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 60 minut Porcji 30 Trudność średnie Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Wiórkowiec Renaty !!! - składniki:

4 jaja
1 szk. cukru
1 szk. mąki ziemniaczanej
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Z białek ubić pianę. Stopniowo dodawać cukier + żółtko +mąkę + proszek do pieczenia. Włożyć do piecyka na 25-30 minut (180-200 stopni).

Masa
3 szk. mleka
1 szk. mąki
1 masło roślinne
1 szk. cukru
1/2 zapachu śmietankowego

Wiórkowiec Renaty !!! - sposób wykonania:

1 i 1/2 szk. mleka zagotować z cukrem (+ waniliowy cukier). W drugiej części mleka rozprowadzić mąkę . Ugotować budyń. Po wystudzeniu budyniu utrzeć z masłem roślinnym mikserem.

Biszkopt podzielić na 2 części
1 biszkopt posmarować dżemem( porzeczkowym lub wiśniowym) a następnie połową kremu przykryć drugą część biszkoptu nałożyć drugą część biszkoptu na tą posmarowaną i posmarować dżemem i pozostałą częścią kremu.Posypać wiórkami. Smacznego !!!

Wiórki -
2 łyżki masła roślinnego rozpuścić z 2 łyżkami cukru + wiórki kokosowe (na złoto).
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz