Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Placki z gotowanych ziemniaków Tytul
Ja zawsze dodaje do klusek slaskich,jajko i mleko .Po zagotowaniu i wyplynieciu klusek na wierzch ,przykrywam szczelnie ...
| 2014-04-19 14:59 |

Ciasto Snickers Tytul
Ciasto zaje.....e pyszne, gdy je upiekłem poraz pierwszy,to cała moja rodzinka była pełna podziwu, że ja niby mam takie ...
| 2014-04-19 14:55 |

Gołąbki tradycyjne prawdziwe gołąbki
PRAWDZIWE GOŁĄBKI SĄ Z KASZĄ GRYCZANĄ A NIE jakimś tam ryżem...
| 2014-04-18 9:02 |

Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 60 minut Porcji 30 Trudność średnie Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Wiórkowiec Renaty !!! - składniki:

4 jaja
1 szk. cukru
1 szk. mąki ziemniaczanej
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Z białek ubić pianę. Stopniowo dodawać cukier + żółtko +mąkę + proszek do pieczenia. Włożyć do piecyka na 25-30 minut (180-200 stopni).

Masa
3 szk. mleka
1 szk. mąki
1 masło roślinne
1 szk. cukru
1/2 zapachu śmietankowego

Wiórkowiec Renaty !!! - sposób wykonania:

1 i 1/2 szk. mleka zagotować z cukrem (+ waniliowy cukier). W drugiej części mleka rozprowadzić mąkę . Ugotować budyń. Po wystudzeniu budyniu utrzeć z masłem roślinnym mikserem.

Biszkopt podzielić na 2 części
1 biszkopt posmarować dżemem( porzeczkowym lub wiśniowym) a następnie połową kremu przykryć drugą część biszkoptu nałożyć drugą część biszkoptu na tą posmarowaną i posmarować dżemem i pozostałą częścią kremu.Posypać wiórkami. Smacznego !!!

Wiórki -
2 łyżki masła roślinnego rozpuścić z 2 łyżkami cukru + wiórki kokosowe (na złoto).
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz