Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Sałatka z zupek chińskich Tytul
I masz rację te zupki chińskie to sama chemia i trucizna.Oglądałam kiedyś program na temat tych zupek i innych produktów...
| 2014-11-25 2:15 |

Tort bezowy tort bezowy
Idealnie! Właśnie szukam pomysłu na tort urodzinowy dla męża:) A co więcej niedawno udało mi się zrobić piękne bezy.
| 2014-11-19 22:25 |

Ciasto Prince Polo Tytul
przepis jest sprawdzony i te składniki które sa podane zdecydowanie wystarczą :)...
| 2014-11-18 12:03 |

Zupa ogórkowa (tradycyjna) mniam
Po to smazymy na masle by powstala zasmazka 3stopnia. By polaczyc make z tluszczem. Tak samo sie robi do ziemniaczanej i...
| 2014-11-18 9:43 |

Ciasto Prince Polo Tytul
Czy nie potrzeba nic mąki, nie chciałabym 2 razy próbować? Myslę o cieście na spód....
| 2014-11-17 23:07 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Rodzaj sera nie wpłnie znacząco na jakość i smak potrawy....
| 2014-11-09 19:21 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Mam pytanie w składnikach napisano ze potrzebujemy ser mozarella natomiast w przepisie napisano ze posypać żółtym serem ...
| 2014-11-09 13:09 |

Rurki z kremem Ewy Wachowicz Tytul
robie krem z tego przepisu ale dodaje wiecej maki ziemniaczanej i zwylkej i jest super
...
| 2014-11-08 12:14 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 60 minut Porcji 30 Trudność średnie Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Wiórkowiec Renaty !!! - składniki:

4 jaja
1 szk. cukru
1 szk. mąki ziemniaczanej
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Z białek ubić pianę. Stopniowo dodawać cukier + żółtko +mąkę + proszek do pieczenia. Włożyć do piecyka na 25-30 minut (180-200 stopni).

Masa
3 szk. mleka
1 szk. mąki
1 masło roślinne
1 szk. cukru
1/2 zapachu śmietankowego

Wiórkowiec Renaty !!! - sposób wykonania:

1 i 1/2 szk. mleka zagotować z cukrem (+ waniliowy cukier). W drugiej części mleka rozprowadzić mąkę . Ugotować budyń. Po wystudzeniu budyniu utrzeć z masłem roślinnym mikserem.

Biszkopt podzielić na 2 części
1 biszkopt posmarować dżemem( porzeczkowym lub wiśniowym) a następnie połową kremu przykryć drugą część biszkoptu nałożyć drugą część biszkoptu na tą posmarowaną i posmarować dżemem i pozostałą częścią kremu.Posypać wiórkami. Smacznego !!!

Wiórki -
2 łyżki masła roślinnego rozpuścić z 2 łyżkami cukru + wiórki kokosowe (na złoto).
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz