Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przepisy na pyszne sałatki

Wiosenna surówka z kalarepką

Czas 15 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1 kalarepa
1 żółta papryka
1 czerwona
mały seler
puszka kukurydzy
1 por
1 ząbek czosnku
pęczek koperku
po 2 łyżki majonezu i śmietany
sól, pieprz

Wiosenna surówka z kalarepką - sposób wykonania:

Obraną kalarepę ścieramy na tarce o grubych oczkach, podobnie robimy z selerem. Paprykę kroimy w kostkę (umytą i pozbawioną gniazd nasiennych), kukurydzę odsączamy, pora kroimy w półplasterki, koperek drobno siekamy.

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy majonez, śmietana, wyciśnięty ząbek czosnku, przyprawiamy do smaku.


Prześlij przepis

mewa80 | 15-06-10 | Czytano: 9183 razy | komentarzy [0]
Wiosenna surówka z kalarepką komentarz



Opinie i komentarze na temat Wiosenna surówka z kalarepką kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Wiosenna surówka z kalarepką prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje