Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z owoców

Wiosenny kompot z rabarbarem

Czas 15 minut Porcji 12 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1,5 litra wody
2 szklanki pokrojonego w kostkę rabarbaru
szklanka agrestu
szklanka cukru
szklanka rodzynek
szklanka białego, słodkiego wina

Wiosenny kompot z rabarbarem - sposób wykonania:

Rodzynki namaczamy w winie i trzymamy godzinkę.Wodę gotujemy z cukrem, dodajemy rabarbar i agrest, zagotowujemy i trzymamy na ogniu 5 minut.
Dodajemy do kompotu rodzynki łącznie z winem, zagotowujemy jeszcze raz i zestawiamy.

Podajemy wychłodzony do temperatury pokojowej.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

mewa80 | 07-06-10 | Czytano: 5249 razy | komentarzy [0]
Wiosenny kompot z rabarbarem komentarz



Opinie i komentarze na temat Wiosenny kompot z rabarbarem kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Wiosenny kompot z rabarbarem prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje