Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Kompot z truskawek na zimę tytul
1...
| 2014-07-22 20:39 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 40 minut Porcji 12 Trudność średnie Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Wuzetka - składniki:

Ciasto:
20 dag mąki pszennej
5 dag mąki ziemniaczanej
20 dag masła
25 dag cukru
4 jajka
2 opakowania cukru waniliowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżki kakao

Krem:
75 dag serka homogenizowanego
25 dag cukru pudru
szklanka kremówki
7 łyżeczek żelatyny

Polewa:
gotowa lub
5 dag masła
2 dag cukru
2 łyżki kakao
3 łyżki wody

Wuzetka - sposób wykonania:

Ucieramy masło dodając cukier, jajka, obie mąk wymieszane z proszkiem, kakao oraz cukier waniliowy. Pieczemy 30-40 minut w temperaturze 180 stopni C ( blaszkę smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułka tartą).

Serek ucieramy z cukrem, żelatynę rozpuszczamy w kilku łyżkach wrzątku, studzimy (ale tak by nie zastygła), śmietanę ubijamy i dodajemy żelatynę, dokładnie mieszamy i dodajemy do masy serowej.
Wszystkie składniki polewy zagotowujemy i mieszamy ze sobą.

Ciasto przekrajemy na pół, smarujemy kremem, 1/ 3 kremu zostawiamy na wierzch. Po wyłożeniu kremu na wierzch polewamy je przestudzoną ale nie zastygniętą polewą.
Czas przygotowania bez czasu pieczenia.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [2]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-04-06 13:40 Tytul
Może być dobry. Wypróbuję.



Przepisów
Od
Dodano 2011-10-07 21:41 Truskawka
No nawet dobre te ciasto ale lepszy jest ciasto z toffiu?miech


kulinarne przepisy Dodaj komentarz