Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |

Gołąbki bez zawijania Tytul
Szybki gołąbki gotuję od ponad 8 lat. Powyższy przepis jest mocno zmodyfikowany i odbiega od pierwowzoru. Do tej ilości ...
| 2014-09-14 14:31 |

Chleb Dukana wersja II Tytul
drożdży nie wolno,zresztą i tak nie ma tam glutenu dlatego nie rośnie
mielenie otrąb to ich kastracja ,nie spełni...
| 2014-09-12 16:26 |

Placuszki z jabłkiem Tytul
Te placuszki są rewelacyjne! Po prostu świetne!...
| 2014-09-09 11:22 |

Naleśniki z serem na słodko 100 %
zawsze korzystam z tego przepisu (!) robie z trzech proporcji, smazę i do zamrazalnika.Dzięki za przepis, bo kiedys słab...
| 2014-09-05 17:06 |

Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 40 minut Porcji 12 Trudność średnie Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Wuzetka - składniki:

Ciasto:
20 dag mąki pszennej
5 dag mąki ziemniaczanej
20 dag masła
25 dag cukru
4 jajka
2 opakowania cukru waniliowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżki kakao

Krem:
75 dag serka homogenizowanego
25 dag cukru pudru
szklanka kremówki
7 łyżeczek żelatyny

Polewa:
gotowa lub
5 dag masła
2 dag cukru
2 łyżki kakao
3 łyżki wody

Wuzetka - sposób wykonania:

Ucieramy masło dodając cukier, jajka, obie mąk wymieszane z proszkiem, kakao oraz cukier waniliowy. Pieczemy 30-40 minut w temperaturze 180 stopni C ( blaszkę smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułka tartą).

Serek ucieramy z cukrem, żelatynę rozpuszczamy w kilku łyżkach wrzątku, studzimy (ale tak by nie zastygła), śmietanę ubijamy i dodajemy żelatynę, dokładnie mieszamy i dodajemy do masy serowej.
Wszystkie składniki polewy zagotowujemy i mieszamy ze sobą.

Ciasto przekrajemy na pół, smarujemy kremem, 1/ 3 kremu zostawiamy na wierzch. Po wyłożeniu kremu na wierzch polewamy je przestudzoną ale nie zastygniętą polewą.
Czas przygotowania bez czasu pieczenia.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [2]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-04-06 13:40 Tytul
Może być dobry. Wypróbuję.



Przepisów
Od
Dodano 2011-10-07 21:41 Truskawka
No nawet dobre te ciasto ale lepszy jest ciasto z toffiu?miech


kulinarne przepisy Dodaj komentarz