Strona główna >> Dania mączne >> Makarony

Zapiekanaka makaronowo-warzywna

Czas 35 minut Porcji 2 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

Jaja
Pieczarki
Makaron (jakikolwiek)
Papryka
Kiełbasa (lub parówki)
Cebula
Tłuszcz do smażenia
Sól, pieprz

Zapiekanaka makaronowo-warzywna - sposób wykonania:

Na rozgrzany olej wrzucamy posiekaną w kostkę cebulkę, gdy się lekko podsmaży wrzucamy pieczarki pokrojone w plasterki, dodajemy paprykę i kiełbasę posiekane wszystko smażymy na małym ogniu często mieszając. Gdy warzywa już puszczą sok i ładnie się zarumienią dodajemy niewielką ilość ugotowanego makaronu i dalej chwilę podsmażamy, gdy makaron się zarumieni wbijamy ostatni składnik czyli jaja i mieszamy aż jaja się zetną jak w jajecznicy w międzyczasie doprawiamy do smaku w zależności kto jak lubi można dodać paprykę chili będzie na ostro lub delikatnie podsypać solą. Smacznego;)


Prześlij przepis

~Gosc | 11-09-10 | Czytano: 7472 razy | komentarzy [0]
Zapiekanaka makaronowo-warzywna komentarz



Opinie i komentarze na temat Zapiekanaka makaronowo-warzywna kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Zapiekanaka makaronowo-warzywna prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje