Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
super przepis - pizza wyszła - w 5 min zniknęła , taka jest przepyszna!...
| 2015-03-01 13:19 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |

ikonka Komentarz Tytul
Wiola ja wlasnie chce sprobowac jutro 1-wszy raz jeszcze nigdy nic nie robiłam z drozdzami .bardz lubie przepisy P.EWY...
| 2015-02-11 14:55 |
 






Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Półmięsne

Zapiekanka z dynią

Czas 45 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Zapiekanka z dynią - składniki:

800 g miąższu z dyni bez pestek
puszka pomidorów krojonych
1 cebula
300 g mięsa mielonego (wieprzowe lub drobiowe)
2 łyżki masła
pół szklanki śmietany 18%
20 dag sera żółtego
sól, pieprz, oregano

Zapiekanka z dynią - sposób wykonania:

Zapiekanka z dyniąDynię kroimy w kostkę i obgotowujemy w osolonej wodzie (2 minuty), przekładamy ją do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem.
Cebulę kroimy w kotkę szklimy na maśle, do cebuli dodajemy pokrojone pomidory i wszystko razem dusimy do momentu aż sos zgęstnieje, dodajemy śmietanę, mieszamy.. Mięso podsmażamy osobno, po paru minutach dodajemy do sosu. Sos doprawiamy solą, pieprzem i oregano.
Chwilkę dusimy i następnie wylewamy go na przygotowaną w naczyniu żaroodpornym dynię, całość posypujemy żółtym serem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Pieczemy 30 minut.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 07-10-10 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz