Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania główne >> Przekąski

Zapiekanka z pieczarkami

Czas 25 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

0,5 kg pieczarek
2 cebule
ser żółty
bagietki
sól, pieprz, olej

Zapiekanka z pieczarkami - sposób wykonania:

Przepis na zapiekanką z pieczarkami na bagietce pochodzi z zaprzyjaźnionej knajpy, każdy klient twierdzi, że są to najlepsze zapiekanki w mieście :-)
Pieczarki obieramy, kroimy na cienkie plasterki, cebulę kroimy w kostkę, szklimy na oleju. Do cebuli dodajemy pieczarki i smażymy do momentu gdy odparuje woda - doprawiamy wg gustu (trzeba spróbować). Bagietkę przekrajany, smarujemy obficie farszem pieczarkowym, posypujemy serem żółtym. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do około 200 stopni. Zapiekamy do momentu aż ser żółty się roztopi. Podajemy polane keczupem, ewentualnie z ulubioną surówką.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 07-07-10| komentarz [2]



2 komentarzy


Tytul
2011-11-30 15:09

dzieki bardzo za przepis PYCHA
;)
;)
;)
;)
;)


Tytul
2013-01-18 21:07

niessssssssamowicie pyszne , nigdy nie jadłem czegoś tak dobrego , gorąco polecam

Dodaj komentarz