Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
super przepis - pizza wyszła - w 5 min zniknęła , taka jest przepyszna!...
| 2015-03-01 13:19 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |

ikonka Komentarz Tytul
Wiola ja wlasnie chce sprobowac jutro 1-wszy raz jeszcze nigdy nic nie robiłam z drozdzami .bardz lubie przepisy P.EWY...
| 2015-02-11 14:55 |
 






Strona główna >> Dania główne >> Potrawy z ryb

Zapiekanka z rybą i brokułami

Czas 45 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Zapiekanka z rybą i brokułami - składniki:

2 opakowania brokułów mrożonych (lub 2 świeże)
80 dag filetów ryby (dowolna - dorsz, sola, sandacz)
pół opakowania makaronu
1 opakowanie śmietanki 12% (Łaciata w brązowym opakowaniu)
słoiczek chrzanu lub kilka ząbków czosnku
sól, pieprz


Zapiekanka z rybą i brokułami - sposób wykonania:

Zapiekanka z rybą i brokułamiPyszna i bardzo prosta zapiekanka z rybą i makaronem.
Rybę rozmrażamy, solimy i pieprzymy po czym obsmażamy na rozgrzanym oleju (jeśli wolimy mniej kaloryczna można nie obsmażać, ryba dojdzie w trakcie pieczenia).
Brokuły zalewamy wrząca wodą, następnie odcedzamy. Makaron gotujemy w osolonej wodzie na półtwardo. Odcedzamy.
W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem układamy makaron, na makaron kładziemy rybę, na przemian z brokułami.
Całość zalewamy śmietanką z dodatkiem chrzanu (ja daję łyżeczkę) lub dodatkiem wyciśniętego czosnku. Pieczemy 30 minut w temperaturze 190 stopni (do zrumienienia)

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 17-11-10 | komentarz [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2010-11-21 15:56 lov fisch
A więc zacznę od tego, że kocham ryby, kocham pod każdą postacią. Ja tutaj zrobiłam sandacza, i przyznam, że wyszedł świetny. Przepis na ogół prosty i bez żadnych kombinacji, w sam raz na szybki obiad, czy niespodziewanych gości. Ja i moja cała rodzina uwielbiamy warzywa. Brokuły z rybą, to było coś ?art Polceam serdecznie tą rybkę z brokułami ?art


komentarze Dodaj komentarz