Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |

Gołąbki bez zawijania Tytul
Szybki gołąbki gotuję od ponad 8 lat. Powyższy przepis jest mocno zmodyfikowany i odbiega od pierwowzoru. Do tej ilości ...
| 2014-09-14 14:31 |

Chleb Dukana wersja II Tytul
drożdży nie wolno,zresztą i tak nie ma tam glutenu dlatego nie rośnie
mielenie otrąb to ich kastracja ,nie spełni...
| 2014-09-12 16:26 |

Placuszki z jabłkiem Tytul
Te placuszki są rewelacyjne! Po prostu świetne!...
| 2014-09-09 11:22 |

Naleśniki z serem na słodko 100 %
zawsze korzystam z tego przepisu (!) robie z trzech proporcji, smazę i do zamrazalnika.Dzięki za przepis, bo kiedys słab...
| 2014-09-05 17:06 |

Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |






Strona główna >> Dania główne >> Potrawy z ryb

Czas 45 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Zapiekanka z rybą i brokułami - składniki:

2 opakowania brokułów mrożonych (lub 2 świeże)
80 dag filetów ryby (dowolna - dorsz, sola, sandacz)
pół opakowania makaronu
1 opakowanie śmietanki 12% (Łaciata w brązowym opakowaniu)
słoiczek chrzanu lub kilka ząbków czosnku
sól, pieprz


Zapiekanka z rybą i brokułami - sposób wykonania:

Pyszna i bardzo prosta zapiekanka z rybą i makaronem.
Rybę rozmrażamy, solimy i pieprzymy po czym obsmażamy na rozgrzanym oleju (jeśli wolimy mniej kaloryczna można nie obsmażać, ryba dojdzie w trakcie pieczenia).
Brokuły zalewamy wrząca wodą, następnie odcedzamy. Makaron gotujemy w osolonej wodzie na półtwardo. Odcedzamy.
W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem układamy makaron, na makaron kładziemy rybę, na przemian z brokułami.
Całość zalewamy śmietanką z dodatkiem chrzanu (ja daję łyżeczkę) lub dodatkiem wyciśniętego czosnku. Pieczemy 30 minut w temperaturze 190 stopni (do zrumienienia)
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2010-11-21 15:56 lov fisch
A więc zacznę od tego, że kocham ryby, kocham pod każdą postacią. Ja tutaj zrobiłam sandacza, i przyznam, że wyszedł świetny. Przepis na ogół prosty i bez żadnych kombinacji, w sam raz na szybki obiad, czy niespodziewanych gości. Ja i moja cała rodzina uwielbiamy warzywa. Brokuły z rybą, to było coś ?art Polceam serdecznie tą rybkę z brokułami ?art


kulinarne przepisy Dodaj komentarz