Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Kompot z truskawek na zimę tytul
1...
| 2014-07-22 20:39 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Dania główne >> Potrawy z ryb

Czas 45 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Zapiekanka z rybą i brokułami - składniki:

2 opakowania brokułów mrożonych (lub 2 świeże)
80 dag filetów ryby (dowolna - dorsz, sola, sandacz)
pół opakowania makaronu
1 opakowanie śmietanki 12% (Łaciata w brązowym opakowaniu)
słoiczek chrzanu lub kilka ząbków czosnku
sól, pieprz


Zapiekanka z rybą i brokułami - sposób wykonania:

Pyszna i bardzo prosta zapiekanka z rybą i makaronem.
Rybę rozmrażamy, solimy i pieprzymy po czym obsmażamy na rozgrzanym oleju (jeśli wolimy mniej kaloryczna można nie obsmażać, ryba dojdzie w trakcie pieczenia).
Brokuły zalewamy wrząca wodą, następnie odcedzamy. Makaron gotujemy w osolonej wodzie na półtwardo. Odcedzamy.
W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem układamy makaron, na makaron kładziemy rybę, na przemian z brokułami.
Całość zalewamy śmietanką z dodatkiem chrzanu (ja daję łyżeczkę) lub dodatkiem wyciśniętego czosnku. Pieczemy 30 minut w temperaturze 190 stopni (do zrumienienia)
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2010-11-21 15:56 lov fisch
A więc zacznę od tego, że kocham ryby, kocham pod każdą postacią. Ja tutaj zrobiłam sandacza, i przyznam, że wyszedł świetny. Przepis na ogół prosty i bez żadnych kombinacji, w sam raz na szybki obiad, czy niespodziewanych gości. Ja i moja cała rodzina uwielbiamy warzywa. Brokuły z rybą, to było coś ?art Polceam serdecznie tą rybkę z brokułami ?art


kulinarne przepisy Dodaj komentarz