Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |

Gołąbki bez zawijania Tytul
Szybki gołąbki gotuję od ponad 8 lat. Powyższy przepis jest mocno zmodyfikowany i odbiega od pierwowzoru. Do tej ilości ...
| 2014-09-14 14:31 |

Chleb Dukana wersja II Tytul
drożdży nie wolno,zresztą i tak nie ma tam glutenu dlatego nie rośnie
mielenie otrąb to ich kastracja ,nie spełni...
| 2014-09-12 16:26 |

Placuszki z jabłkiem Tytul
Te placuszki są rewelacyjne! Po prostu świetne!...
| 2014-09-09 11:22 |

Naleśniki z serem na słodko 100 %
zawsze korzystam z tego przepisu (!) robie z trzech proporcji, smazę i do zamrazalnika.Dzięki za przepis, bo kiedys słab...
| 2014-09-05 17:06 |

Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |






Strona główna >> Dania główne >> Drugie danie

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Zapiekanka ziemniaczana - składniki:

1 kg ziemniaków
2 czerwone cebule
2 kolorowe papryki
10 dag wędzonego boczku
20 dag rokpola
10 dag żółtego sera
2 łyżki parmezanu
szklanka śmietany
ząbek czosnku
2 łyżki masła
rozmaryn, gałka muszkatałowa
sól, pieprz

Zapiekanka ziemniaczana - sposób wykonania:

Ziemniaki ugotować w mundurkach na półtwardo, obrać, pokroić w plastry, cebulę pokroić w talarki, paprykę w kostkę, rokpol i żółty ser zetrzeć na tarce.
Naczynie żaroodporne posmarować masłem z wyciśniętym do niego ząbkiem czosnku. Na dnie ułożyć warstwę śmietany, posypac rozmarynem (lub przyprawą do ziemniaków), obłożyć talarkami cebuli, posypać pokrojonym w kostkę boczkiem, papryką i serami. Ułożyć kolejne warstwy az do wyczerpania składników, tak by ostatnią były ziemniaki. Zapiekankę zalewamy śmietaną doprawioną solą, pieprzem i gałką.
Posypujemy parmezanem i pieczemy 45 minut w temperaturze 180 stopni.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz