Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wieprzowina

Żeberka panierowane

Czas 45 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

0,5 kg żeberek
pęczek włoszczyzny
liść laurowy
kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego
cebula
sól
mąka
2 jajka
bułka tarta
olej do smażenia

Żeberka panierowane - sposób wykonania:

Żeberka porcjujemy, doprawiamy do smaku.
W naczyniu gotujemy wodę, dodajemy włoszczyznę, sól i pozostałe przyprawy. Do gotującej się wody wrzucamy żeberka. Gotujemy na średnim ogniu aż mięso będzie miękkie. Wyjmujemy i studzimy. Przed podaniem każde żeberko panierujemy w mące, bułce i jajku i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Doskonale smakują z frytkami.


Prześlij przepis

~Gosc | 07-06-10 | Czytano: 11836 razy | komentarzy [1]
Żeberka panierowane komentarz



Opinie i komentarze na temat Żeberka panierowane kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

1 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Żeberka panierowane prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
Zarypiasty PRZEPIS !!!
2009-03-04 18:31

pycha !!!

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje