Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Żeberka w coli

Czas 85 minut Porcji 6 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 50 zł

Składniki:

2 kg żeberek wieprzowych
sól, pieprz
po 2 łyżeczki papryki ostrej i łagodnej
8 ząbków czosnku

3 szklanki coli
3 łyżki miodu
5 łyżek oliwy

Żeberka w coli - sposób wykonania:

Żeberka myjemy, osuszamy, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę, wkładamy do lodówki na 2 godziny.
Po tym czasie do żeberek dodajemy miód i cole oraz oliwę, ponownie wkładamy na kilka godzin do lodówki.

Gdy żeberka już się zamarynują, grillujemy je na rozgrzanym ruszcie lub wkładamy do piekarnika. Żeberka w coli są gotowe, gdy mięso odchodzi od kości.



Prześlij przepis

mewa80 | 29-09-12 | Czytano: 13210 razy | komentarzy [0]
Żeberka w coli komentarz



Opinie i komentarze na temat Żeberka w coli kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Żeberka w coli prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje