Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Żeberka w coli

Czas 85 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 50 zł

Składniki:

2 kg żeberek wieprzowych
sól, pieprz
po 2 łyżeczki papryki ostrej i łagodnej
8 ząbków czosnku

3 szklanki coli
3 łyżki miodu
5 łyżek oliwy

Żeberka w coli - sposób wykonania:

Żeberka myjemy, osuszamy, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę, wkładamy do lodówki na 2 godziny.
Po tym czasie do żeberek dodajemy miód i cole oraz oliwę, ponownie wkładamy na kilka godzin do lodówki.

Gdy żeberka już się zamarynują, grillujemy je na rozgrzanym ruszcie lub wkładamy do piekarnika. Żeberka w coli są gotowe, gdy mięso odchodzi od kości.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 29-09-12| komentarz [0]



0 komentarzy

Dodaj komentarz