Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
Z czosnkiem i przyprawami lepiej nie przesadzać. Nie każdy z domowników lubi za dużo czosnku. Ja np na kanapkę z kiełbas...
| 2015-03-26 15:28 |

ikonka Komentarz Tytul
Do kiełbasy lepiej dodac wiecej czosnku a nie 1 głowka na 7 kg miesa....
| 2015-03-26 9:54 |

ikonka Komentarz Temperatura pokojowa
Emilko, też się stosuję do tej zasady. Temperatura pokojowa zalecana jest także dla drzewa do palenia w kominku. Takie m...
| 2015-03-20 22:43 |

ikonka Komentarz Emilka
Kiedys gdzieś przeczytałam, że aby uniknąć zakalca w każdych ciastach typu babka należy uzywać produktów o temperaturze ...
| 2015-03-20 17:30 |

ikonka Komentarz Tytul
Tak już jest z przepisami w diecie Dukana. Zamienia się codzienne produkty na zastępcze i w efekcie nie są tak łądne jak...
| 2015-03-18 11:10 |

ikonka Komentarz Tytul
ciasteczka przepyszne,lecz mi wyszly za rzadkie.
Ciasto rozlalo sie na cala blache,tak ze musialam kroic na male ...
| 2015-03-16 17:54 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja zrobiłam naleśniki z tego przepisu i wyszły mi super...
| 2015-03-15 10:54 |

ikonka Komentarz Tytul
przepisy na tym blogu są rewelacja!!!!!
...
| 2015-03-10 13:55 |
 






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Żeberka w coli

Czas 85 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Żeberka w coli - składniki:

2 kg żeberek wieprzowych
sól, pieprz
po 2 łyżeczki papryki ostrej i łagodnej
8 ząbków czosnku

3 szklanki coli
3 łyżki miodu
5 łyżek oliwy


Żeberka w coli - sposób wykonania:

Żeberka w coliŻeberka myjemy, osuszamy, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę, wkładamy do lodówki na 2 godziny.
Po tym czasie do żeberek dodajemy miód i cole oraz oliwę, ponownie wkładamy na kilka godzin do lodówki.

Gdy żeberka już się zamarynują, grillujemy je na rozgrzanym ruszcie lub wkładamy do piekarnika. Żeberka w coli są gotowe, gdy mięso odchodzi od kości.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 29-09-12 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz