Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wieprzowina

Żeberka w miodzie

Czas 60 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

0,5 kg żeberek
przyprawy gotowe do żeberek
2 łyżki miodu
1/3 szklanki oleju
0,5 szklanki wody

Żeberka w miodzie - sposób wykonania:

Żeberka porcjujemy, przyprawiamy i dodajemy miód. Odstawiamy je na około 12 godzin, by przeszły odpowiednim aromatem. Przed pieczeniem dodajemy do naczynia olej i wodę. Pieczemy przez około 2 godziny.
Jest to pyszne danie, w ogóle nie czuć nieszlachetnego ;-) mięsa jakim są żeberka.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 16-12-08| komentarz [1]



1 komentarzy


Żeberka w miodzie
2008-12-16 17:18

Żeberka wyszły super. Gdybym sama ich nie

przyrządzała to bym nie powiedziała, że to żeberka, a jakieś pieczone mięso. Pyszne słodkie polecam. Uwaga

by nie spalić, miód ma tendencje do przypalania.

Dodaj komentarz