Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania główne >> Drugie danie

Żeberka w sosie słodko-kwaśnym

Składniki:

1 kg żeberek
4 duże cebule
słoik dżemu brzoskwiniowego lub morelowego
mniej więcej tyle samo keczupu pikantnego
2 ząbki czosnku
olej
sól, pieprz

Żeberka w sosie słodko-kwaśnym - sposób wykonania:

Żeberka myjemy, dzielimy na paski, oprószamy przyprawami, podsmażamy na lekko brązowy kolor z obydwu stron, po podsmażeniu przekładamy do naczynia żaroodpornego. Cebule kroimy w "piórka" (a zatem dość grubo), szklimy na oleju, dodajemy drobno posiekany czosnek, dżem i keczup, dusimy chwilkę mieszając. Po połączeniu się składników wykładamy je na żeberka i pieczemy około 1,5 godziny w piekarniku.
Prosty w przygotowaniu sposób na żeberka a naprawdę zachwyca smakiem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 20-04-10| Czytano: 57788 razy |komentarz [4]
Żeberka w sosie słodko-kwaśnym komentarz



4 komentarzy

Autor
Tytul
2013-09-25 14:02

jaka ma być pojemność słoiczków?bardzo ciekawy przepis i prosty do wykonania!pozdrawiam

Autor
żeberka
2013-09-26 15:14

oj, żeberka sa pyszne i proste. zapewniam, ze na stale zagoszczą w Twoim domu :)
ja daję szklankę dżemu i tyleż samo keczupu :)

Autor
werka
2016-05-31 12:23

zrobiłam! zamiast żeberek karkówka. dżem niskosłodzony 3/4 słoiczka. REWELACJA! wpisuje na stałe w rodzinne menu

Autor
mewa80
2016-06-02 9:37

Cieszę się, że Ci smakowało :-) żeberka w sosie słodko kwaśnym to rewelacyjne przełamanie smaków.

Linia tła strony

Dodaj komentarz