Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wieprzowina

Zrazy wieprzowe

Czas 65 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

1 kg szynki wieprzowej,
1 papryka konserwowa,
4 kiszone ogórki,
20 dkg boczku wędzonego,
5 pieczarek,
pół kostki masła,
pieprz, majeranek, papryka, zioła prow., 1 łyżka kucharka,
2 łyżki mąki, olej do smażenia,
2 cebule, może być również śliwka suszona zamiast ogórka.

Zrazy wieprzowe - sposób wykonania:

Szynkę pokroić w plastry ok 1 cm i rozbić tłuczkiem. Przyprawy zmieszać i oprószyć mięso i ułożyć w szklanym naczyniu, przykryć i do lodówki na 2 godziny by przeszło przyprawami. Składniki do nadzienia pokroić w paski. Zawinąć zrazy umieszczając po każdym składniku w środku, obtoczyć w mące i podsmażyć. Ułożyć w garnku teflonowym, podlać 200 ml wody i poddusić około 40 min.
Smaczne i tanie danie.


Prześlij przepis

~Gosc | 02-02-12 | Czytano: 18356 razy | komentarzy [0]
Zrazy wieprzowe komentarz



Opinie i komentarze na temat Zrazy wieprzowe kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Zrazy wieprzowe prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje