Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Zupa cebulowa

Czas 30 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

pół kg cebuli
4 szklanki bulionu
1/4 selera
30 dag ziemniaków
10 dag sera żółtego starkowanego
sól, pieprz,
posiekana zielenina : natka pietruszki, koperek)
grzanki lub groszek ptysiowy

Zupa cebulowa - sposób wykonania:

Cebule kroimy w kostkę, szklimy na rozgrzanym oleju, dodajemy starowanego na dużych oczkach selera, dusimy chwilkę po czym zalewamy bulionem, gotujemy. Ziemniaki obieramy kroimy w kostkę dodajemy do zupy, gotujemy aż będą miękkie.
Doprawiamy do smaku sola i pieprzem, miksujemy blenderem lub przecieramy przez sito.
Zupę podajemy posypaną żółtym serem, zieleniną i grzankami.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 12-05-10| komentarz [1]



1 komentarzy


wisienka84
2011-11-10 14:25

zupa niebo w gębie:)polecam robiłam i wyszła wyśmienicie .życzę smacznego

Dodaj komentarz