Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Zupa cytrynowa

Czas 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

udko kurczaka
włoszczyzna : marchewka, seler, pietruszka, cebula
1 cytryna
żółtko
szklanka śmietany
liść laurowy
sól, pieprz
ryż

Zupa cytrynowa - sposób wykonania:

W garnku gotujemy 1,5 litra wody, gdy woda zawrze wrzucamy umyte udko. Po 10 minutach do udka dodajemy umyte, obrane i pokrojone warzywa. Do zupy dodajemy też cebulę (najlepiej przypieczoną)oraz liść laurowy. Po 10 minutach udko wyjmujemy, mięso obieramy, kroimy drobno i wkładamy do zupy. Z cytryny wciskamy sok, dodajemy do żółtka i śmietany a całość - do zupy. Chwile gotujemy nie doprowadzając do wrzenia. Zupę doprawiamy do smaku sola i pieprzem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
asieńka | 20-11-10| Czytano: 9013 razy |komentarz [1]
Zupa cytrynowa komentarz



1 komentarzy

Autor
Zupa cytrynowa
2010-11-22 14:48

ale smaczna. taka nietypowa. jak ktoś lubi kwaśny smak tę zupę będzie uwielbiać :-)

Linia tła strony

Dodaj komentarz