Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne

Pomysły na Andrzejki:

Ciasteczka z wróżbą
Ciasteczka z wróżbą

Szybka przekąska na Andrzejki
Szybka przekąska na Andrzejki

Nalewka na Andrzejki
Nalewka na Andrzejki






Komentarze


Sałatka z zupek chińskich Tytul
I masz rację te zupki chińskie to sama chemia i trucizna.Oglądałam kiedyś program na temat tych zupek i innych produktów...
| 2014-11-25 2:15 |

Tort bezowy tort bezowy
Idealnie! Właśnie szukam pomysłu na tort urodzinowy dla męża:) A co więcej niedawno udało mi się zrobić piękne bezy.
| 2014-11-19 22:25 |

Ciasto Prince Polo Tytul
przepis jest sprawdzony i te składniki które sa podane zdecydowanie wystarczą :)...
| 2014-11-18 12:03 |

Zupa ogórkowa (tradycyjna) mniam
Po to smazymy na masle by powstala zasmazka 3stopnia. By polaczyc make z tluszczem. Tak samo sie robi do ziemniaczanej i...
| 2014-11-18 9:43 |

Ciasto Prince Polo Tytul
Czy nie potrzeba nic mąki, nie chciałabym 2 razy próbować? Myslę o cieście na spód....
| 2014-11-17 23:07 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Rodzaj sera nie wpłnie znacząco na jakość i smak potrawy....
| 2014-11-09 19:21 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Mam pytanie w składnikach napisano ze potrzebujemy ser mozarella natomiast w przepisie napisano ze posypać żółtym serem ...
| 2014-11-09 13:09 |

Rurki z kremem Ewy Wachowicz Tytul
robie krem z tego przepisu ale dodaje wiecej maki ziemniaczanej i zwylkej i jest super
...
| 2014-11-08 12:14 |






Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Czas 5 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Zupa jarzynowa - składniki:

3 marchewki
1 pietruszka
1 por (kilka liści)
1 cebula
1 niewielki kalafior
20 dag fasolki szparagowej
20 dag groszku zielonego
20 dag ziemniaków
śmietana 18% do zupy
koperek, natka pietruszki (posiekane)
vegeta

Zupa jarzynowa - sposób wykonania:

Polecam zupę jarzynową przyrządzoną z młodych warzyw, warzywa możemy dobierać dowolnie, zasada jest jedna : ma być ich dużou?miech.
Zimą możemy oczywiście wykorzystać warzywa mrożone, zupa będzie równie smaczna.
Warzywa - marchewkę i pietruszkę obieramy, kroimy w plasterki, kalafiora dzielimy na małe różyczki, fasolkę pozbawiamy włókien, kroimy na mniejsze części.
Do garnka wkładamy fasolkę i groszek, zagotowujemy, po 10 minutach pora, cebulę, kalafiora oraz ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę - a po kolejnych 5 min marchewkę i pietruszkę.
Gotujemy do momentu aż wszystkie warzywa będą miękkie. Na koniec zupę doprawiamy śmietaną i do smaku sola i pieprzem oraz posypujemy obficie posiekanym koperkiem i pietruszką.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz