Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Zupa jarzynowa

Czas 5 minut Porcji 1 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

3 marchewki
1 pietruszka
1 por (kilka liści)
1 cebula
1 niewielki kalafior
20 dag fasolki szparagowej
20 dag groszku zielonego
20 dag ziemniaków
śmietana 18% do zupy
koperek, natka pietruszki (posiekane)
vegeta

Zupa jarzynowa - sposób wykonania:

Polecam zupę jarzynową przyrządzoną z młodych warzyw, warzywa możemy dobierać dowolnie, zasada jest jedna : ma być ich dużo:).
Zimą możemy oczywiście wykorzystać warzywa mrożone, zupa będzie równie smaczna.
Warzywa - marchewkę i pietruszkę obieramy, kroimy w plasterki, kalafiora dzielimy na małe różyczki, fasolkę pozbawiamy włókien, kroimy na mniejsze części.
Do garnka wkładamy fasolkę i groszek, zagotowujemy, po 10 minutach pora, cebulę, kalafiora oraz ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę - a po kolejnych 5 min marchewkę i pietruszkę.
Gotujemy do momentu aż wszystkie warzywa będą miękkie. Na koniec zupę doprawiamy śmietaną i do smaku sola i pieprzem oraz posypujemy obficie posiekanym koperkiem i pietruszką.


Prześlij przepis

mewa80 | 27-07-10 | Czytano: 82495 razy | komentarzy [0]
Zupa jarzynowa komentarz



Opinie i komentarze na temat Zupa jarzynowa kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Zupa jarzynowa prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje