Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Przepis na puszysty biszkopt Tytul
Co do majonezu, to jak używasz majonezu koncerntów to rzeczywiście chemia. Natomiast jak używa się majonezy kętrzyńskieg...
| 2014-10-24 8:16 |

Przepis na puszysty biszkopt To jest biszkopt mojej may
Troszke Robbie inaczej,nie daje proszku ani cukru waniliowego,jest puchatek wilgotny jak naciskam tylko syczy ,Bo tak po...
| 2014-10-24 4:11 |

Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |

Ciasto zebra Tytul
Tak ciasto pieczemy z termoobiegiem bez włączania górnej i dolnej grzałki....
| 2014-10-03 13:38 |

Ciasto zebra Tytul
Czyli piekę tylko z termoobiegiem, bez włączania górnej i dolnej grzałki?

z góry dziekuję za odpowiedź....
| 2014-10-01 13:53 |






Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Czas 5 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Zupa jarzynowa - składniki:

3 marchewki
1 pietruszka
1 por (kilka liści)
1 cebula
1 niewielki kalafior
20 dag fasolki szparagowej
20 dag groszku zielonego
20 dag ziemniaków
śmietana 18% do zupy
koperek, natka pietruszki (posiekane)
vegeta

Zupa jarzynowa - sposób wykonania:

Polecam zupę jarzynową przyrządzoną z młodych warzyw, warzywa możemy dobierać dowolnie, zasada jest jedna : ma być ich dużou?miech.
Zimą możemy oczywiście wykorzystać warzywa mrożone, zupa będzie równie smaczna.
Warzywa - marchewkę i pietruszkę obieramy, kroimy w plasterki, kalafiora dzielimy na małe różyczki, fasolkę pozbawiamy włókien, kroimy na mniejsze części.
Do garnka wkładamy fasolkę i groszek, zagotowujemy, po 10 minutach pora, cebulę, kalafiora oraz ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę - a po kolejnych 5 min marchewkę i pietruszkę.
Gotujemy do momentu aż wszystkie warzywa będą miękkie. Na koniec zupę doprawiamy śmietaną i do smaku sola i pieprzem oraz posypujemy obficie posiekanym koperkiem i pietruszką.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz