Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Ciasto jabłkowo budyniowe :)
Cieszę się że smakowało. Też tak uważam, że ciasto jak w lodówce poleży nabiera intensywniejszego smaku....
| 2014-10-29 9:52 |

Ciasto jabłkowo budyniowe ciasto jabłkowo-budyniowe
Piekłam ciasto z ww. przpisu. Wszystkie proporcje są ok. Ciasto przpyszne. Zostawiłam kawałek w lodówce, żeby sprawdzić ...
| 2014-10-28 20:13 |

Przepis na puszysty biszkopt Tytul
Co do majonezu, to jak używasz majonezu koncerntów to rzeczywiście chemia. Natomiast jak używa się majonezy kętrzyńskieg...
| 2014-10-24 8:16 |

Przepis na puszysty biszkopt To jest biszkopt mojej may
Troszke Robbie inaczej,nie daje proszku ani cukru waniliowego,jest puchatek wilgotny jak naciskam tylko syczy ,Bo tak po...
| 2014-10-24 4:11 |

Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |






Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Zupa kalafiorowa - składniki:

1 porcja włoszczyzny: 2 marchewki, pietruszka, kawałek selera
1 kalafior
30 dag ziemniaków
pół szklanki śmietany "do zupy"
2 łyżki masła
Vegeta, sól, pieprz
posiekana zielenina : koperek, natka pietruszki

Zupa kalafiorowa - sposób wykonania:

Przepis na zupę kalafiorową ... z czym? oczywiście z kalafiorem ?art!
Gotujemy około 2 litry wody, warzywa myjemy, obieramy, kroimy cienko, dusimy na łyżce masła. Przekładamy do gotującej się wody. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, kalafiora dzielimy na różyczki, dodajemy do wywaru i gotujemy do miękkości. Zdejmujemy z ognia, następnie odlewamy pół szklanki zupy, dodajemy śmietanę i wlewamy z powrotem do garnka, dodajemy posiekaną zieleninę, doprawiamy do smaku - solą, pieprzem i ewentualnie Vegetą.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-10-18 14:47 zupka kalafiorowa
Swietny przepis, prosty i szybki. Zupka wyszla jak u mamy =) jestem milosniczka z.kalafiorowej i nie uwielbiam gotowac, ale jak pisalam wczesniej jest bardzo przyjemna w przyzadzeniu. Uwielbiam po podniesieniu przykrywki zapach kalafiora wydostajacy sie z garnka umm... palce lizac ! Polecam ten przepis !


kulinarne przepisy Dodaj komentarz