Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz tytul
1...
| 2015-03-05 23:42 |

ikonka Komentarz Tytul
super przepis - pizza wyszła - w 5 min zniknęła , taka jest przepyszna!...
| 2015-03-01 13:19 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |
 






Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Zupa kalafiorowa

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Zupa kalafiorowa - składniki:

1 porcja włoszczyzny: 2 marchewki, pietruszka, kawałek selera
1 kalafior
30 dag ziemniaków
pół szklanki śmietany "do zupy"
2 łyżki masła
Vegeta, sól, pieprz
posiekana zielenina : koperek, natka pietruszki

Zupa kalafiorowa - sposób wykonania:

Zupa kalafiorowaPrzepis na zupę kalafiorową ... z czym? oczywiście z kalafiorem ?art!
Gotujemy około 2 litry wody, warzywa myjemy, obieramy, kroimy cienko, dusimy na łyżce masła. Przekładamy do gotującej się wody. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, kalafiora dzielimy na różyczki, dodajemy do wywaru i gotujemy do miękkości. Zdejmujemy z ognia, następnie odlewamy pół szklanki zupy, dodajemy śmietanę i wlewamy z powrotem do garnka, dodajemy posiekaną zieleninę, doprawiamy do smaku - solą, pieprzem i ewentualnie Vegetą.

  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 26-07-10 | komentarz [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-10-18 14:47 zupka kalafiorowa
Swietny przepis, prosty i szybki. Zupka wyszla jak u mamy =) jestem milosniczka z.kalafiorowej i nie uwielbiam gotowac, ale jak pisalam wczesniej jest bardzo przyjemna w przyzadzeniu. Uwielbiam po podniesieniu przykrywki zapach kalafiora wydostajacy sie z garnka umm... palce lizac ! Polecam ten przepis !


komentarze Dodaj komentarz