Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Dieta proteinowa Dukana

Zupa kapuściana Dukana

Czas 45 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

mała główka kapusty
1 marchewka
4 pomidory
1 czerwona papryka
ząbek czosnku
cebula
seler naciowy
pieprz, bazylia, oregano

Zupa kapuściana Dukana - sposób wykonania:

Kapustę szatkujemy drobno, zalewamy woda gotujemy, zagotowujemy, dodajemy obrana i pokrojoną w plastry marchewkę oraz pokrojony seler naciowy i paprykę. Pomidory obieramy ze skóry (sparzmy wrzątkiem aby skóra lepiej zeszła), kroimy w kostkę i podlewamy wodą w osobnym garnku aby lekko się rozgotowały. Gdy kapusta jest już miękka dodajemy do niej pomidory (ewentualnie można uzupełnić woda jeśli zupa jest za gęsta). Całość doprawiamy do smaku solą, pierzem oraz ziołami.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
Polecamy poradnik: Przepisy wigilijne diety Dukana
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 12-10-10| Czytano: 12523 razy |komentarz [0]
Zupa kapuściana Dukana komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz