Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Zupa krem z brukwi

Czas 40 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

kość z gęsiej piersi skrzydło z gęsi
grzanki razowe
pół selera
2 ząbki czosnku
brukiew
starta brukiew do dekoracji
cebula
pietruszka
3 średnie ziemniaki
2 średnie marchewki
majeranek
sól i pieprz

Zupa krem z brukwi - sposób wykonania:

Przepis na pyszną zupę z brukwi i gęsiny. Warzywa kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka. Dodajemy kości lub mieso i zalewamy wodą. Przyprawiamy majerankiem solą i piperzem do smaku, dodajemy czosnek. Gotujemy, po czym wyciągamy mięso lub kości gęsiny. Pozostałą zawartość zupy miksujemy.
Zupę krem dekorujemy startą brukwią i podajemy z grzankami.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 10-11-12| komentarz [0]



0 komentarzy

Dodaj komentarz