Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Zupa krem z zielonych szparagów

Czas 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

pęczek zielonych szparagów
1 litr bulionu warzywnego
2 łyżki serka mascarpone
2 łyżki soku z cytryny
sól, pieprz
szczypta cukru
łyżka mąki ziemniaczanej do zagęszczenia

Zupa krem z zielonych szparagów - sposób wykonania:

Ze szparagów, po umyciu, odcinamy główki, kroimy w kostkę i gotujemy w bulionie warzywnym. Główki wrzucamy na osolony wrzątek z dodatkiem szczypty cukru, odcedzamy i wkładamy do wody z dodatkiem lodu.
Gdy szparagi będą miękkie na tyle, ze aż się będą rozpadać miksujemy je lub przecieramy przez sitko. Do kremu dodajemy serek mascarpone oraz sok z cytryny, solimy i pieprzymy do smaku, zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozprowadzoną w kilku łyżkach zimnej wody.
Główki zblanszowanych szparagów układamy na talerzu, zalewamy przygotowanym kremem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 19-05-12| Czytano: 3415 razy |komentarz [0]
Zupa krem z zielonych szparagów komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz