Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Kuchnie Świata >> Azja

Zupa miętowa z krewetkami

Składniki:

250 g krewetek koktajlowych
1,5 litra bulionu drobiowego lub warzywnego
2 garści świeżo posiekanej mięty
3 rozbełtane jajka
1 ząbek czosnku
1 mała cebula
1 łyżka oleju
sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Zupa miętowa z krewetkami - sposób wykonania:

Na łyżce oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę i czosnek, uważając, aby ich nie przypalić.
Dodać krewetki i smażyć przez kolejną minutę. Podlać bulionem i doprowadzić do wrzenia, po czym zmniejszyć ogień i gotować przez 10 minut. Dodać posiekaną drobno mięte i zdjąć z ognia. Mieszając, dodawać powoli
rozbełtane jajka. Całość doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać gorące.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 19-05-08| Czytano: 18319 razy |komentarz [0]
Zupa miętowa z krewetkami komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz