Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Zupa Neapolitańska

Składniki:

3 litry wody
200 gram makaronu
3 skrzydełka z kurczaka
2 żółtka
150 - 200 ml słodkiej śmietany 30%
200 gram sera parmezan
2 średnie marchewki
1 średnia pietruszka
1 średni por
50 gram selera
przyprawy sól i pieprz do smaku

Zupa Neapolitańska - sposób wykonania:

Smaczna i lekka zupa neapolitańska, której podstawą jest ser i śmietana.
Umyte skrzydełka z kurczaka wrzucamy do garnka z wodą i gotujemy. Obieramy i myjemy warzywa, po czym kroimy je według naszego uznania: w kostkę, talarki, lub tarkujemy na grubych oczkach - oprócz pora którego kroimy w grube talarki. Warzywa wrzucamy do gotującej się wody i gotujemy przez 15 minut.
Po tym czasie wrzucamy makaron i gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu najczęściej 8 minut.
Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Gotując makaron razem z zupą, nasza zupa będzie gęstnieć z czasem. Jeśli nie chcesz gęstej zupy, ugotuj makaron osobno.

Zdejmujemy garnek zupy z kuchenki i dodajemy zmiksowane żółtka ze śmietanę /zahartowane by nie pływały grudki/. Zupą posypujemy na talerzu starkowanym serem parmezan.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 27-11-16| Czytano: 1270 razy |komentarz [0]
Zupa Neapolitańska komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz